Ugrás a tartalomra

Az Európai Szuperliga alapítói tárgyalásra hívták a FIFA és az UEFA elnökét

2021.04.20
07:15
2021.04.20
11:20
Forrás
MTI, NSO
Az Európai Szuperliga 12 alapító klubja tárgyalásra hívta az Európai és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget.

A Gianni Infantino FIFA- és Aleksander Ceferin UEFA-elnöknek küldött levélben az ESL arról tájékoztatta a két sportvezetőt, hogy jogi lépések történtek az új szervezet megvédése érdekében. Egyúttal sürgős tárgyalásra hívja mindkettőjüket, hogy közösen megvitassák az új versenysorozat részleteit, és hogy az miképpen illeszthető a futball gazdasági rendszerébe.

„Nem arra törekszünk, hogy a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát lecseréljük, hanem hogy versenyezzünk azokkal, és hogy ezek mellett létezzünk” – olvasható a levélben.

A Szuperligát hat angol, három olasz és három spanyol sztárklub hozta létre, vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. Az UEFA és a FIFA egyaránt élesen kritizálta a Szuperliga életre hívását és súlyos szankciókat helyezett kilátásba.

Hétfő este exkluzív televíziós interjút adott Florentino Pérez, az újonnan megalapított európai Szuperliga és a Real Madrid elnöke. A 74 esztendős sportvezető gyakorlatilag mindenről szót ejtett, ami az elmúlt huszonnégy órában foglalkoztatta a közvéleményt. Elmondta, mint minden másnak az életben, a futballnak is muszáj fejlődnie. Alkalmazkodnia kell azokhoz az időkhöz, amelyeket most élünk – folytatta Pérez.

Arról is beszélt, hogy száz százalékig biztos abban, hogy a klubok nem lesznek kizárva a Bajnokok Ligájából és az országos bajnokságból sem, illetve szerinte a Szuperligában szereplő játékosok sem lesznek kitiltva a válogatottak világversenyeiről.

Az elnök hangsúlyozta, a futballban a nagycsapatok közötti meccsek a vonzók. Azok által a televíziós jogdíjak emelkednek és több lesz a bevétel. A Szuperligát nem csak a gazdagok akarják - tette hozzá. A nagy klubok több pénzhez jutnak majd hozzá, ebből kifolyólag több játékost tudnak vásárolni, amivel segítenek a kisebb egyesületeken – mondta Florentino Pérez. 

Európai Szuperliga
FIFA
UEFA
labdarúgás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.