Ugrás a tartalomra

Az online térben zajlik az Inter Pingpong 3

2020.11.25
11:20
2020.11.25
19:51
Harmadik alkalommal rendezik meg az Inter Pingpong elnevezésű rendezvényt. Az eseményt egy sikeres IPA projekt kapcsán valósítja meg a szegedi Asztalitenisz Sport Klub és a Zentai Asztalitenisz Klub.

A program fő célja, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére, ez esetben a sporton keresztül.

A két sportklub közötti munka mintegy 10 évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor vettek először részt közösen egy IPA projektben.

Mellik Zoltán, a Zentai Asztalitenisz Klub edzője: „Meglepő módon az első IPA kiírásban sikerült nyernünk. Még be sem fejeződött az első kiírás, már rögtön kiírtak egy másodikat, amit szintén megpályáztunk. Szóval folyamatosan, az első végén elkezdődött már a második is.”

Az Inter Pingpong 3 program 2020. október 1-én kezdődött, és 16 hónapon keresztül folyik majd mindkét városban. A program magában foglalja az asztalitenisz népszerűsítését az iskolákban, a közös utánpótlás-nevelést, emellett kerekes székes edzések és edzőtáborok, valamint integrált versenyek szervezését is. A járványügyi korlátozások miatt egyelőre az online térben tudják mindezt megvalósítani.

Herédi Krisztián, a Zentai Asztalitenisz Klub elnöke: „Az edzéseket az online térben, vagy annak segítségével tudjuk megszervezni. Pl. két irányú kommunikációval tudunk edzéseket tartani. Szeged instruál fél órát, Zenta instruál fél órát, majd szakmailag megbeszéljük az utána való teendőket.”

Zenta község önkormányzata teljes mértékben támogatja az ehhez hasonló együttműködéseket, hiszen remek kapcsolatépítő lehetőséget lát bennük.

Zelić Aleksandar, Zenta Község Tanácsának sporttal és ifjúsággal megbízott tanácsosa: „Nagyon fontos nekünk a határon túli városokkal való együttműködés, a fejlesztés, a sportolási lehetőség létrehozása a gyerekeknek, profi- és rekreativ sportolóknak.”

Az Inter Pingpong 3 program összértéke 99 845 euró, ebből 84 689 eurót az Európai Unió biztosít. A program 2022. január 31-én ér véget.

asztalitenisz
Zenta
IPA
Mellik Zoltán
Zentai Asztalitenisz Klub
Szeged

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.