Ugrás a tartalomra

Az UEFA és a FIFA kizárta az oroszokat

2022.02.28
21:10
2022.02.28
21:17
Forrás
Nemzeti Sport
A válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében, és a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöksége és az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága hétfőn úgy döntött, kizárja az orosz csapatokat, válogatottat, klubokat a most zajló versenysorozatokból. Az UEFA és a FIFA hivatalos honlapján megjelent rövid sajtóközlemény nem részletezi a felfüggesztés következményeit, és hogy milyen világpolitikai fejlemények esetén lehetséges a mostani döntés felülvizsgálata, de jelen állás szerint az orosz válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében, és a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

Az UEFA bejelentette azt is, hogy azonnali hatállyal lezártnak tekinti az orosz gázipari óriással, a Gazprommal kötött, a Bajnokok Ligájára, a 2024-es Európa-bajnokságra és az egyéb UEFA-rendezte válogatott eseményekre vonatkozó partnerségi megállapodását. „A futballvilág teljesen egységes az ügyben, és kifejezi szolidaritását az érintett ukrajnaiakkal. Mindkét elnök reméli, hogy az ukrajnai helyzet jelentősen és gyorsan javulni fog, és hogy a futball ismét az emberek közötti béke és összetartozás jelképe lesz” – utal a közlemény Gianni Infantino FIFA-elnök és Aleksander Ceferin UEFA-elnök közös reményére.

Az oroszországi Szentpétervár néhány nappal ezelőtt már elvesztette az idei Bajnokok Ligája-döntőt az ukrajnai bevonulás miatt; az UEFA múlt heti döntése értelmében a finálét Párizsban, a Stade de France-ban rendezik meg május 28-án.

UEFA
FIFA
labdarúgás
Ukrajna

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.