Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligája: A Bayern München és a Real Madrid jutott a legjobb négy közé

2018.04.11
23:14
2018.04.12
10:35
Forrás
Pannon RTV
A Bayer München gól nélküli döntetlennel, a Real Madrid pedig Cristiano Ronaldo 98-ik percben büntetőből szerzett találatával jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A Juventusnak a fogadóirodák a 0:3-as hazai vereség után nem adtak sok esélyt, azonban az olaszok rácáfoltak erre. Mandžukić már a második percben bevette a Real kapuját.  A horvát csatárnak a 37. percben már sikerült egy gólosra csökkentenie csapata hátrányát.  A második félidőben is elszántabbnak tűnt a Juventus. Az olaszok egy kapushiba után harmadik góljukat is megszerezték és ezzel kiegyenlítettek a párharcban.

A madridi együttes csak ez után kapta össze magát és egymás után következtek a hazai csapat támadásai, amelyeket az olaszoknak a mérkőzés hosszabbításáig sikerült is hárítaniuk. A találkozó 93-ik percében azonban Benatia buta szabálytalansága után a játékvezető büntetőt ítélt. A reklamáló Buffon pirosat kapott, így Szczesnynek kellett beállnia, de a 97. perc legvégén ő sem tudta hárítani Cristiano Ronaldo lövését (1–3).

A másik találkozó kevesebb izgalmat hozott.  A labdarúgó Bajnokok Ligájában érvényesítette a papírformát a Bayern München, amely bejutott az elődöntőbe a Sevilla ellen. A német bajnok az idegenbeli győzelme után hazai pályán nem bírt a spanyol csapattal – a mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött,  de a német csapatnak ez az eredmény is megfelelt a továbbjutáshoz.
A Bajnokok Ligája elődöntőjében Európa négy legerősebb bajnokságának képviselői csapnak össze, mivel az olasz, spanyol, német és angol bajnokságból is egy-egy csapat jutott tovább a BL-ben.

Bayern München
Real Madrid
Bajnokok Ligája

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.