Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligája: A Chelsea és a Bayern München jutott tovább

2021.03.18
07:27
2021.03.18
07:39
Forrás
Nemzetisport.hu
Két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakasza.

A bukaresti találkozó után hazai pályán is nyert a Chelsea az Atlético Madrid ellen a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, így két győzelemmel búcsúztatta a spanyol együttest. A gólszerző Zijes és Emerson volt, előbbi az első, utóbbi a második félidő hosszabbításában köszönt be. 

Az Atlético Madrid az elmúlt hét BL-idényében ötször legalább a negyeddöntőig eljutott, viszont mind a hét alkalommal búcsúzott az európai kupaporondtól, amikor elveszítette a hazai meccsét egy kieséses párharcban. A spanyoloknak tehát nem volt könnyű dolguk, ráadásul nekik kellett volna menniük előre, ami – valljuk be – nem tartozik a Diego Simeone-csapat erősségei közé.

A Chelsea a Thomas Tuchel irányítása alatt megszokott magabiztossággal kezdte a visszavágót, Kanté és Marcos Alonso lehetőségénél is csak kevés hiányzott a nagyobb veszélyhez.

Az első játékrész megkérdőjelezhető játékvezetői döntései az angolok kapuja előtt adódtak, előbb Suárezt lökte fel Rüdiger, majd Carrasco esett el Azpilicueta ölelésében – tizenegyest egyik sem ért Daniele Orsato szerint, sőt a VAR-ral sem nézték vissza az eseteket.

Kissé ironikus, de a Chelsea kontrából szerezte meg a vezetést az elöl ragadó Atlético ellen: a „kékek” 12 másodperc alatt felértek saját tizenhatosuktól az ellenfél kapuja elé, Havertz jól gyorsított fel a középpályán és indította Wernert, akinek pontos centerezése után Hakim Zijes értékesítette a ziccert (1–0). A marokkói válogatott támadó – aki Hollandiában született – először volt eredményes a Chelsea mezében hazai pályán.

Érezte Simeone, hogy ez kevés lesz, a szünetet követő első negyedórában hármat is változatott, de így sem tudott lendületet adni csapata támadójátékának. A Chelsea okosan őrizte az előnyét, ráadásul a hajrá előtt minden reménye szertefoszlott az Atléticónak: Sztefan Szavics csúnyán odakönyökölt Rüdigernek, így a vendégeknek emberhátrányban kellett lejátszani az utolsó tíz percet.

A ráadásban jött a kegyelemdöfés, az egy perccel korábban beálló Emerson Palmieri lőtte ki a bal alsót egy létszámfölényes kontra végén (2–0).

A Chelsea hét év után érte el ismét a negyeddöntőt, a 2013–2014-es BL-kiírásban az elődöntő jelentette a végállomást a londoniak számára.

 

A nap másik meccsén a Bayern München 2–1-re nyert a Lazio ellen, és két győzelemmel, 6–2-es összesítéssel, magabiztosan jutott a legjobb nyolc csapat közé. Itt a gólszerzők Lewandowski, Chuopo-Moting és Parolo voltak.

Ez ellen a Bayern München ellen talán csak a Néstor Sensini, Sérgio Conceicao, Alen Boksic, Marcelo Salas, Roberto Mancini, Szinisa Mihajlovics, Alessandro Nesta, Diego Simeone, Pavel Nedved, Dejan Sztankovics, Juan Sebastián Verón, Fernando Couto, Matías Almeyda, Fabrizio Ravanelli-féle Laziónak lett volna győzelmi esélye ebben a párharcban, a római 4–1-es vereség után pedig talán már annak sem.

És egy idő után már az volt az ember érzése, ha Münchenben Simone Inzaghi véletlenül a volt csapattársait nevezi be, ők is jelentettek volna annyi veszélyt a náthás Manuel Neuert helyettesítő Alexander Nübel kapujára, mint a mostani laziósok. Ciro Immobile ráadásul a kispadon kezdett, és be sem szállt, nélküle a 82. percig egy ziccert alakítottak csak ki a vendégek, de Szergej Milinkovics-Szavics fejesénél jól lépett közbe Lucas Hernández.

Nem tartalékolt a Bayern München, legalábbis ami az összeállításokat illeti, és nem tartalékolt Robert Lewandowski sem, aki lőtt egy kapufát, és értékesített egy meglehetősen könnyű síppal befújt büntetőt

A hajrá felé közeledve lecserélte őt mestere, de szerencsés kézzel, lévén a helyére beállt Eric Maxim Choupo-Moting az első labdaérintéséből betalált.

A 82. percben a leálló hazai védelem mellett a csereként beállt Marco Parolo lőtt gólt, a középpályás egyébként a peches Manuel Lazzarit váltotta, akinek beleakadt egy ujja az ellenfele mezébe, és minden bizonnyal eltörött. Az olasz játékos néhány évvel ezelőtt ugyanígy törte el az egyik ujját.

Békés mederben telt a hajrá, nem fért kétség a hazai sikerhez, a Lazio legalább gólt lőtt, és szoros vereséget szenvedett: per pillanat ez a maximális teljesítménye a római csapatnak, ez ennek a párharcnak a tanulsága..

Bajnokok Ligája
Chelsea
Bayern München
Atletico Madrid
Lazio

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.