Ugrás a tartalomra

Birkózás: Világbajnok a zentai Nemes Máté és a magyarkanizsai Nagy Szebasztián is

2022.09.12
22:08
2022.09.13
13:36
Forrás
Szerbiai RTV
A két vajdasági sportoló sikere által Szerbia már négy aranyérmet szerzet a vb-n

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián aranyérmet szerzett a belgrádi birkózó-világbajnokságon. A Szerbia színeiben versenyző sportoló a grúz Leri Abuladzét győzte le a döntőben. A vajdasági birkózó 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. „Nem minden jutott még el a kis fejembe. Hogy mi is történt. Azt tudom, hogy legyőztem a döntőben az Abuladzet, de nekem ebben a pillanatban most olyan érzésem van, mint februárban Bulgáriában, de ahogy látom a szurkolókat, az edzőimet, kezd leesni, hogy világbajnok vagyok” - mondta Nagy Szabasztián.

Nemes Máté is világbajnoki címet szerzett Belgrádban. A zentai birkózó nagy csatában 4:0-ás hátrányból fordítva 5:4-re nyert a 67 kilogrammosok versenyében. Ellenfele a világbajnoki címvédő és olimpiai bajnok iráni Mohamedrezu volt. Nemes Máté az Európa-bajnoki arany után ezúttal a vb-elsőséget is megszerezte. Az övé volt Szerbia negyedik aranya a belgrádi tornán.

„Az az igazság, azt a négy pontot is én adtam neki, vagyis kettőt biztos, aztán az intés kettő az kérdéses, de megadták. 4:0, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de a második menetben, amikor ő próbálkozott, kihasználtam és ott mentálisan annyival erősebb lettem, hogy tudtam, hogy meglesz a meccs. Még parter helyzet előtt volt egy olyan helyzet, hogy megfogtam, ahogy csípőt vagy valamilyen fogást próbált dobni. Gondolkoztam, hogy challenge-et kérjek, de éreztem, hogy pszichikailag össze van törve és meg fogom tudni pörgetni. Így is lett. nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt, nem is csak, hogy hazai közönség előtt, hanem a feleségem, a lányom és a kisfiam előtt tudtam világbajnok lenni.”

Vasárnap Zurab Datunashvili védte meg címét a 87 kilogrammos súlycsoportban, Ali Arsalan pedig a 72 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Nagy Szebasztián
birkózás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.