Ugrás a tartalomra

Bizonyította létjogosultságát a Vajdasági Birkózóakadémia - Európai feltételek, itthon

2023.02.27
19:32
2023.02.27
20:59
Forrás
Pannon RTV
2021 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Vajdasági Birkózóakadémia Magyarkanizsán. A mostani szezonban 21 bentlakó akadémistája van az intézménynek, de további bejárós birkózópalánták is a komplexumban edzenek.

Az akadémia nemcsak fiatalok nevelésével foglalkozik, különböző edzőtáboroknak is helyet ad. Szándékuk az utánpótlás nevelése, aminek köszönhetően már több kisebb településen is elindult a birkózás.

Tehát másfél éve adták át a Vajdasági Birkózóakadémiát Magyarkanizsán. Itt edzenek nap mint nap az akadémisták. Jelenleg 21 bentlakója van az intézménynek, 11 lány és 10 fiú. Ők innen járnak iskolába, és itt edzenek naponta több alkalommal is.

De nemcsak bentlakó akadémisták vannak. A magyarkanizsai fiatal birkózók is az akadémiára járnak edzeni, és ugyanabban a színvonalas oktatásban részesülnek, mint bentlakó társaik.

Az akadémia helyet ad edzőtáboroknak is, az év elején a magyar női válogatott tagjai töltöttek el itt egy hetet, emellett nemrégiben egy nemzetközi edzőtábort is tartottak az akadémián. Ezek a közös edzések pedig plusz motivációt adnak a fiatal birkózóknak.

Az akadémia mindennel fel van szerelve, amire egy sportolónak szüksége lehet. A magyarkanizsai birkózók legtöbbje még a régi teremben kezdte meg az edzést, amióta pedig felépült az akadémia, ők is itt edzenek. Az akadémián a fiatalok kondíciójáról egy jól felszerelt edzőterem gondoskodik, ahol szintén szakemberek foglalkoznak velük.

A birkózó fiúkkal négy, a lányokkal pedig két edző foglalkozik. A lányokkal a budapesti Kozma István Birkózóakadémia egyik edzője, Péteri András is dolgozik, aki heti négy alkalommal segíti őket az edzésben.

Az akadémián a kikapcsolódásra is van lehetőség. Egy relaxációs medence gondoskodik erről, de a birkózóknak szauna is a rendelkezésükre áll.

Emellett nemrégiben egy teljesen felszerelt orvosi szoba is elkészült a sportolók számára. Itt különféle rehabilitációs kezeléseket is igénybe vehetnek.

Vajdasági Birkózóakadémia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.