Ugrás a tartalomra

BL: A Lipcse kikapott Budapesten, a PSG kiütéses győzelme Barcelonában

2021.02.17
06:33
2021.02.17
06:45
Forrás
Pannon RTV
A téli szünet után kedden megkezdődtek a küzdelmek az UEFA Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszában. Az első tavaszi játéknapon idegenbeli sikerek születtek a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 A Lipcse a koronavírus-helyzet miatt pályaválasztóként Budapesten a Puskás Arénában fogadta a Liverpoolt. Gulácsi Péter csapata. Az angolok a sok hiányzó ellenére kontrolálták a játékot. Az első félidőben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de ezeket nem sikerült gólra váltaniuk a csapatoknak.

A fordulást követően  a Lipcse szerezhetett volna vezetést, Nkunku került ziccerbe, de a Liverpool kapusa hárított. A kimaradt lehetőségért nagy árat fizetett az RB Leipzig, mert az 53-ik percben Mohamed Szalah egy eladott labda után zavartalanul törhetett a németek kapuja felé és senkitől sem zavartatva a bal alsó sarokba lőtt. A második liverpooli gól 5 perccel később ugyancsak egy védelmi hiba után született. Mukiele hibáját Sadio Mané használta ki.

Az est másik mérkőzésén a Barcelona a Paris Saint-Germaint fogadta. Az összecsapás első találatát Lionel Messi szerezte büntetőből a 27-ik percben. Ezt követően azonban a franciák felgyorsítottak és átvették az irányítást. A remek formában játszó Mbappé pedig már a 32-ik percben egy remek akciót követően kiegyenlített.

A szünet után a francia válogatott csatár tovább folytatta a gólgyártást. A 65-ik percben megszerezte a vezetést a csapatának. A vendégek öt perccel később Kean fejes góljával már két gólosra növelték előnyüket. A Barcelona védői nem igazán tudtak mit kezdeni a rendkívül gyors francia támadókkal. A végeredményt egy kontratámadás után Mbappé állította be a 85. percben. A 22-éves csatár a mesterhármasával valószínűleg a továbbjutást is megszerezte csapatának.

Ma két mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligájában. Este kilenc órakor a Porto a Juventust, a Sevilla pedig a Borussia Dortmundot látja vendégül a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Bajnokok Ligája
RB Leipzig
Barcelona
Liverpool
Paris Saint-Germain

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.