Ugrás a tartalomra

BL-selejtező - Ferencvárosi döntetlen Feröer-szigeteken

2023.07.11
23:02
Forrás
MTI
A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott kedden a feröeri KÍ Klaksvík vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

A visszavágóra jövő szerdán 18 órától kerül sor a Groupama Arénában. A párharc győztese a svéd BK Häcken és a walesi The New Saints továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az ír Shamrock Rovers és az izlandi Breidablik alulmaradója vár rá.

    Az előző idényben az Európa-liga nyolcaddöntőjéig menetelő Ferencváros tavaly a kazah Tobol vendégeként is gól nélküli döntetlennel rajtolt.

    Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

KÍ Klaksvík (feröeri)-Ferencvárosi TC 0-0

-----------------------------------------

Klaksvík, v.: Juri Frischer (észt)

    sárga lap: Da Silva (29.), Forren (82.), illetve Zachariassen (36.), Baráth (65.), Makreckis (95.)

    KÍ Klaksvík:

    ------------

Johansson - Petersen, Vatnsdal, Forren - Joensen, Andreasen, Pavlovic (Danielsen, 55.), Da Silva - Fredriksberg, Kassi (Gussias, 88.), Kronberg (Mikkelsen, 78.)

    Ferencvárosi TC:

    ----------------

Dibusz - Botka, Mmaee, Cisse, Civic - Baráth, Zachariassen (Makreckis, 92.), Esiti (Sigér, 73.) - Marquinhos (Owusu, 67.), Varga B., Traore (Lisztes, 67.)

    A Ferencváros sokkal jobban kezdte a mérkőzést, szinte azonnal volt két nagy helyzete, de a nyáron igazolt Varga próbálkozását védte a feröeri kapus, majd a magyar válogatott támadó nem sokkal később fejjel célt tévesztett. A zöld-fehér rohamok hamar abbamaradtak, a kiszabaduló szigetországiak pedig veszélyes beadásokkal próbálkoztak, Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie. Bár a szórványos ferencvárosi támadásokból született egy lesgól, mégis a magyar bajnok örülhetett jobban a gól nélküli döntetlennek a szünetben, mert a feröeri beadások egyike után a keresztlécen csattant a labda.

    A folytatás jóval eseménytelenebb mezőnyjátékkal telt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A cserék sem segítettek az idény eleji formát mutató Ferencváros játékán, amelyet a műfű és a szűk pálya is hátráltatott, így a magyar bajnok nem tudott előnyt kicsikarni a visszavágóra, azaz ugyanúgy 0-0-val kezdte a BL selejtezőjét, mint egy éve a kazah bajnok otthonában.

Ferencváros
BL-selejtező

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.