Ugrás a tartalomra

Bográcsos ételek és pálinka - Kell ennél több?

2022.09.18
14:25
2022.09.18
20:31
Forrás
Pannon RTV
A bográcsos ételekről és a pálinkáról szólt minden Tóthfaluban, hisz megszervezték az 5. Bogrács és pálinka fesztivált. A rendezvényen volt főzőverseny, ügyességi játékok is, de ezzel együtt a 8. Nemzetközi rózsa- és virágfesztivált is megtartották.

Csaknem 50 bográcsban készültek a finomabbnál-finomabb ételek Tóthfaluban. Az egyik szenttamási csapatnál például zúzapörkölt rotyogott a bográcsban.

Horgász József, résztvevő, Szenttamás: „Megpörköljük a hagymát, de előtte dobok bele egy kis füstölt szalonnát, azon megdinszteljük a hagymát. Teszünk hozzá sót, borsot, pirospaprikát meg én szoktam kis fokhagymát is tenni.”

Sokan birkapörkölttel neveztek a versenyre. A helyi Fejős Zsolték hagyományos módon készítették el az ételt, amit a gyerekek is szívesen fogyasztanak.

Fejős Zsolt, résztvevő, Tóthfalu: „Mint ahogy az őseink csinálták, só, bors, vöröshagyma, a végén pedig az őrölt paprika rá és ennyi. Én nem szoktam semmi különlegességet beletenni, mi ezt szeretjük.”

A rendezvényt két év után tudták újra megszervezni, és nagyon jó hangulat uralkodott a kis településen egész délelőtt.

Faragó Zoltán, szervező: „Több kategória van, de kikötés, hogy bográcsban kell főzni. Bármit lehet főzni bográcsban, ezért is bográcsfesztivál a neve. Lehet pörköltes ételt, leveses ételt is készíteni, illetve süteményekkel is lehet nevezni, de pálinkával is, mivel pálinkafesztivál is vagyunk.”

Amíg pedig készültek az ételek különböző játékok várták a kicsiket és nagyokat is. A felnőttek például egy rendhagyó sörivó versenyen is részt vehettek.

Tóthfalu
bogrács
pálinka
pálinkafesztivál

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.