Ugrás a tartalomra

A bronzérmes Nemes Máté tiszteletére rendeztek fogadást Zentán

2019.10.02
20:04
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A kvalifikációs világbajnokságon szerzett bronzérmét is megmutatta Nemes Máté zentai birkózó, a számára rendezett önkormányzati fogadáson.

A település városházáján megrendezett eseményen a Tisza-parti község vezetősége köszönőlevelet és ajándékcsomagot adományozott a birkózónak.

A zentai Nemes Máté miután az orosz Szurkovtól kikapott, a bronzéremért megrendezett mérkőzésen sima 10-0-ás győzelmet aratott dán ellenfele ellen. A zentai birkózók évek óta sorra szerzik az országos és a nemzetközi versenyeken is az érmeket, amelyre méltán büszke a Tisza-parti község – emelte ki Czegledi Rudolf, polgármester. Kiemelte, már évek óta nagy odafigyeléssel támogatják fiatalok sportra való nevelését.

A zentai birkózónak egyébként az olimpiai kvótás helyéért az azonos súlycsoportban versenyző, már olimpiai bajnok Davor Štefanekkel is meg kell mérkőznie. „Folytatom a felkészülést, mert három hét múlva lesz a Katonai Világjátékok, arra is fel kell készülni. Főként a súlyt kell rendezni, azután pedig felkészülés a jövő évi olimpiai játékokra. Úgy érzem, ha tovább így folytatom, akkor az olimpián is lehet sikerem, persze először ki kell harcolnom, hogy az országban én legyek az egyedüli, aki biztos megy az olimpiára” - mondta a zentai birkózó.

Nemes Máté
birkózó
világbajnokság
kvalifikáció
fogadás
önkormányzat
Zenta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.