Ugrás a tartalomra

Charles Leclerc nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését

2019.06.29
20:54
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Lewis Hamiltont három rajthellyel hátrébb sorolták a vasárnapi futamon.

A Forma-1-es Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája indulhat az élről. A 21 esztendős versenyzőnek ez az idei és egyben pályafutása második pole pozíciója.

Leclerc mellől a végeredmény alapján a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája startolhatott volna, ám őt utólag megbüntették: a brit pilóta a versenybírók szerint az időmérő első szakaszában feltartotta Kimi Räikkönent, ezért három rajthellyel hátrébb sorolták. Hamilton így az ötödik helyre csúszott vissza, azonban az előtte végző Magnussen motorcseréje miatt a brit pilóta a negyedik helyről rajtolhat.

A második pozíciót a tavalyi osztrák verseny győztese, a Red Bull-lal induló holland Max Verstappen foglalhatja el. A vb-pontversenyben élen álló Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas a harmadik pozícióból vág majd neki a futamnak.

Charles Leclerc
Osztrák Nagydíj

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.