Ugrás a tartalomra

Chessmob Csantavéren

2013.05.17
17:50
2017.10.03
09:36
Megkezdődött a világ első Chessmobja Csantavéren
Megkezdődött a világ első Chessmobja Csantavéren. A sakkverseny arról különleges, hogy a 140 résztvevő gyerek a sakkozás mellet tánccal, valamint képkiállítással vonta a figyelmet a békés sport jelentőségére. A rendezvény két napig tart.Több mint 140 gyerek vett részt a Chessmob rendezvényen. Azt mondják: számukra a sakk egy olyan sport, amely a logikus gondolkodásra tanítja őket. A kicsik számára ez egy nyugalmas sport, amelyben a vesztés is csak javukra szolgá



Viktória, résztvevő: „Az embereknek békét ad, megtanítja őket veszíteni, anélkül, hogy háborognának.”Rózsa Zsombor, az esemény főszervezője szerint, a gyerekeket már 5-6 éves kortól érdemes sakkra tanítani. A rendezvényen a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai vettek részt. Az esemény lényege a figyelemfelkeltés.Rózsa Zsombor, főszervező, Chessmob: „Felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy békére, szeretere és sakkozásra van szükség. Nincsen szebb sport, mint ami által ezt el tudjuk érni.”A teljeskörű kétnapos rendezvényt a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács, a Hunyadi János Általános Iskola és a Spartacus Sakk Klubb közreműködésével szervezték. A program a világ első Chessmobja. A tánc mellet, Zabos Regina, a fiatal tehetséges énekesnő szórakoztatta a résztvevőket. Ő a Sakk című musicalból énekelt egy részletet.A sakkverseny a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában veszi kezdetét, délelőtt 10 órátol. Az odalátogatók az iskola folyósóján képkiállítást tekinhetnek meg, illetve különleges, kézzel készített sakktáblákat, amelyek értékes nyereményekért szállnak versenybe.

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.