Ugrás a tartalomra

Csaknem 250 asztaliteniszező a Szabó István emléktornán

2022.09.03
15:36
2022.09.03
19:44
Forrás
Pannon RTV
A Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szabó István emléktornát. A megmérettetésre az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők.

A kétnapos emléktornán mini újonc és ifjúsági kategóriában versenyeztek a résztvevők. A legfiatalabb korosztály 45 ifjú sportolója most versenyzett először. Köztük volt Szőregi Petra is, aki 2 éve erősíti a csókai klub csapatát.

„- Ugye, van a bemelegítés, akkor egy kis edzés, nyújtás, és ennyi.
- Voltál már versenyen vagy ez az első?
- Ez az első most.”

Az asztalitenisz egy igen nehéz sport, a profik napi 6 órát is edzenek. A kezdőknek heti 3 edzést tartanak.

Mirko Gavrilović, edző, ATK Spartak: „Magukkal a kezdőkkel, a gyerekekkel igyekszünk játszani, nem terhelni őket. Tehát az edzés felét ugrálókötéllel, futással töltjük, mert a mai gyerekeknek van egy kis problémájuk, sokat interneteznek és mobiltelefonoznak, és az ujjaik működnek, viszont a lábuk még nem, és mi azon dolgozunk, hogy megmozgassuk a lábaikat, és sikereket is érünk el vele.”

Az emléktorna nagyon fontos a csókai klub számára hiszen névadója, Szabó István munkásságával és önzetlen szeretetével számtalan bajnokot nevelt, akik európai, de globális szinten is nagy sikereket értek el.

Kormányos László, koordinátor, ATK Csóka-Goodwill: „Tudni kell azt, hogy Pista bácsi hosszú éveken át az iskola szomszédságában több ezer csókai fiatalt tanított meg az asztalitenisz csinjára-binjára, és természetesen mi ezt nagy örömmel tesszük, emlékét őrizve és tisztelegve az eredményei előtt, mindaz előtt, amit Csóka hírnevéért tett.”

A csókai emléktorna a Szerb Asztalitenisz Szövetség évadnyitó versenye is egyben. Az asztalitenisz jelenleg nem örvend olyan nagy népszerűségnek, mint pár évtizeddel ezelőtt - mondta a szövetség elnöke, Aleksandar Karakašević.

„Nos, régebben sokkal népszerűbb volt, főleg Pista bácsi korában, hiszen most Szabó Pista emléktornáján veszünk részt, szóval sok oka van ennek, de másrészt Csóka sok válogatott játékost adott, és mindenekelőtt mi azt várjuk, hogy Csóka újra visszatérjen a régi kerékvágásba, nem feltétlenül úgy, mint régen, hogy európai és világversenyekről hozzanak érmet, de ha ötévente lenne legalább két-három válogatott játékosunk, az jó lenne.”

A kétnapos emléktorna mintegy 250 versenyzője az ország több mint 50 településéről érkezett.

Csóka
asztalitenisz
Szabó István
emléktorna

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.