Ugrás a tartalomra

Cselgáncstábor Tóthfaluban

2021.07.30
13:24
2021.07.30
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen 62 gyerek vesz részt. A tábor célja a sportág népszerűsítése mellett a gyerekek felkészítése a mindennapi életre.

Cselgáncstábort tartanak a héten Tóthfaluban. Reggeli futással indul a napjuk a táborlakóknak, majd ezt követi az edzés. Egyre fáradtabbak - vallják a fiatalok, a tábor ötödik napján, viszont ennek ellenére élvezik annak minden percét.

Imecs Alajos, táborozó, Csíkszereda: „Nagyon tetszik, nagyon jók az edzések, mindig van valami program, nem lehet unatkozni.”

Faragó Tamás, táborozó, Magyarkanizsa: „Nem először vagyok már itt, de mindig tudok új technikákat tanulni. Mert ugye jönnek más klubok edzői, más partnerek és tőlük is rengeteg új dobást és mindenféle harci technikát tudok tanulni.”

Az egy hetes cselgáncstáborba Vajdaságból, Erdélyből, Magyarországról és Németországból érkeztek. Három korosztályban naponta kétszer, vajdasági oktatókkal edzenek, de mindamellett csapatépítő programokon is részt vesznek.

Pörzsölt Attila, a cselgáncs szakosztály vezetője, Nyers István Akadémia, Tóthfalu: „A cselgáncs az mellett hogy, hogy egy sportág egy életvitel is, tulajdonképpen. Megtanulja a fegyelmet, a viselkedést és a kitartást, illetve azt, hogy mindig maximumot kell magunkból kihozni , hogy az életbe valamit elérjünk.”

A tábornak a tóthfalusi Nyers István Akadémia adott otthont. Az akadémia a magyarországi Tompai Sportegyesülettel közösen vesz részt egy IPA- pályázaton. A projekt célja három sportág, a labdarúgás, a kézilabda és a cselgáncs népszerűsítése. Az eddig megvalósított programok azt mutatják, hogy a két egyesület remekül tud együtt dolgozni. Kiss Róbert, a projekt koordinátora, Tóthfalu: „Két tábor már lezajlott, most zajlik a harmadik. A kézilabda tábor itt már megvolt, Tompán is megszervezték a judotábort, Tóthfaluban most zajlik a cselgáncstábor. A gyereke már jól megismerték egymást, a tapasztalatok jók és az edzők is meg tudják beszélni a módszertani dolgokat. Az idáig festett kép a projektről pozitív.”

A tábor részeként a fiatalok megtekintették az ilonafalvi Baráthok kútját, szabadidejükben különboző labda- és ügyességi játékokban vettek részt.

cselgáncs
tábor
Tóthfalu
Pörzsölt Attila
Kiss Róbert

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.