Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: bajban a legnagyobbak

2018.01.11
08:57
2018.01.11
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kiesett a Dakarról a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb. A legtöbb pilótának a rendkívül puha homok okozta a vesztét. A még versenyben lévő három magyar motoros folytatja a Dakart.

Sébastien Loebnek mindössze öt kilométerig tartott a Dakar-rali ötödik szakasza, ugyanis autója elakadt, navigátora pedig meg is sérült, így feladta a versenyt. A korábban labdarúgóedzőként tevékenykedő André Villas-Boas sem jutott sokkal tovább. A hátsérülést szenvedett pilótát helikopterrel szállították el, így ő is kiesett a versenyről. Saghmeister Gábornak sem volt könnyű napja. A szabadkai pilóta egy mért szakaszt kihagyott, amiért nyolcórás büntetést kapott, de a versenyt ennek ellenére is folytathatja.

Saghmesiter Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Nagyon komoly homokvihar volt. Semmit sem lehetett látni. Nagyon puhák voltak a dűnék, rengeteg autó elakadt. Az autók mentek a motorosok előtt és felpuhították a talajt. Az én régi KTM motorkerékpárom nehezebb, mint a mostani új generációk. Nagyon megküszködtem volna, vagy bent maradtam volna a dűnékben, és most nem lennék itt és nem tudnék a továbbiakban versenyezni.”

Az ötödik etapon Gyenes Emanuel is megszenvedett. Gyenes Emanuel, motorversenyző, Románia: „Nem volt egy egyszerű nap. Két mért szakasz volt. Az elsőben is volt egy kevés dűne, de nem olyan nehéz. Azután a másodikban kaptunk 30 kilométer dűnét, és az nagyon nehéz volt. Mondták is, hogy az egy elég különleges szakasz lesz. Tényleg nagyon puha volt és meg is szenvedtünk mindannyian. Volt olyan emelkedő, amin nem is tudtam felmenni és vissza kellett fordulnom.”

Az autósoknál összetettben a francia Stéphane Peterhansel vezet. A motorosoknál a spanyol Barreda Bort áll az élen. Gyenes a 39., Dési a 77., Saghmeister pedig a 99. helyen áll.

Dakar-rali
baj
címvédő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.