Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: Sok volt a baleset, félbeszakították a futamot

2022.01.06
17:59
2022.01.06
22:37
Forrás
Pannon RTV
Az ötödik szakaszon újabb módosítások történtek a 44. Dakar-ralin. Ezúttal ez csak a motorosokat és a Dakar Classic mezőnyét érintette.

Sok baleset történt, a szervezők pedig nem tudták garantálni a versenyzők biztonságát, így félbeszakították a versenyt. A romániai Gyenes Emánuelnek sikerült célba érnie, Saghmeister Gábornak viszont nem, de ettől függetlenül a szabadkai motoros is versenyben maradt a Dakaron.

Gyors és veszélyes volt az ötödik szakasz a motorosok számára, így nem meglepő, hogy több baleset is történt, ugyanúgy, mint a Dakar Classic géposztályban. Az ötödik és a hatodik versenynapon a motorok és a kvadok teljesen más mért szakaszt teljesítettek, így a módosítás csak a kétkerekűeket érintette. Gyenes Emánuel a 43. helyen ért célba, így még az előtt teljesítette a 346 kilométeres távot mielőtt félbeszakították a versenyt. A Male moto géposztályban az ötödik helyen ért célba, és a nem teljes öt szakaszt követően összetettben is az ötödik. Saghmeister Gábort a mért táv közepén érte a módosítás, amikor a 103. helyen motorozott.

„Nagyon veszélyes volt a pálya, nagyon gyors. Olyan szekciók voltak, hogy ilyen egymás utáni ugratók voltak a pályán. Rengetegen lesérültek és nem volt elég helikopter, hogy a sérülteket elszállítsa, ezért bennünket a 60-70. helytől felfelé kivettek a mezőnyből az első tankolási zónánál és így rendes aszfalt úton jöttünk el a táborig.”

Összesen 56 motoros ért célba csütörtökön, Toby Price-szal az élen, aki megelőzte az újonc Danilo Petrucci-t, de utólag az ausztrál hatperces büntetést kapott, így az olasz pályafutása első szakaszgyőzelmét jegyezte. Összesítettben továbbra is Sam Sunderland vezet. Pénteken a motorsok azon az útvonalon mennek, amelyen csütörtökön az autók és a kamionok, a mért szakasz számukra 404 kilométer lesz

Dakar-rali

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.