Ugrás a tartalomra

Davor Štefanek az év legjobb vajdasági férfi sportolója (videó)

2016.12.27
10:08
A szabadkai Davor Štefaneket választották az év legjobb férfi vajdasági sportolójának Újvidéken
A szabadkai Davor Štefaneket választották az év legjobb férfi vajdasági sportolójának Újvidéken. A tartományi kormány tagjai ünnepélyes keretek között osztották ki az idei Vihor-díjakat a legsikeresebb sportolóknak. Az elismeréseket Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár nyújtotta át.         A nagybecskereki Ivana Španović idén a párizsi Gyémánt Ligában ért el első helyezést távolugrásban. Az év vajdasági női sportolója az amszterdami Európa-bajnokságon aranyérmes, a riói olimpián pedig bronzérmes lett. Ivana Španović, távolugró: „Büszke vagyok a megvalósított eredményekre. Ez az elismerés jutalma és megerősítése annak, hogy a legjobb voltam a legnehezebb évben. Nagyon boldog vagyok, de nem állok meg, nagyon sok tennivaló maradt még hátra.” Az év vajdasági férfi sportolójának Davor Štefaneket választották. A szabadkai birkózó idén a riói olimpián szerzett aranyérmet. „Legjobbnak lenni Vajdaságban nagy eredmény, mivel tudjuk, mennyi eredmény van Vajdaságból. A legjobbnak lenni ilyen sportolók mellett nagyon nagy eredmény számomra, és ennek nagyon örülök.”



Idén először díjazták a fogyatékkal élő sportolókat. A nők közül Borislava Peić Ranković, míg a férfiak közül a törökbecsei Surányi László kapott elismerést. A legjobb csapatnak járó díjat ebben a kategóriában az újvidéki Spin Asztalitenisz Klub érdemelte ki. Surányi László, sportlövő: „Ilyenem még nincsen. Nagyon örülök neki. Az maradt hátra, hogy továbbra is dolgozzunk, remélem, nem maradnak el a jövőben sem a sikerek.” A szerb színekben versenyző sportolóink eredményeikkel a nép önbizalmát és önbecsülését is megerősítették - mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. „A mi kötelességünk az, hogy kiérdemelt elismerésben részesítsük az eredményeiteket, amit ma tiszta szívvel, büszkén meg is teszünk. Fenntartás nélkül fogunk támogatni benneteket a jövőbeni sikerek felé vezető utakon, amelyeket mindannyiunk örömére meg is valósítatok, ebben teljesen biztos vagyok.” Idén a legjobb férfi csapatnak az újvidéki Basket 3x3 bizonyult, míg a legjobb női együttesnek járó díjat a szintén újvidéki Slavija dzsúdó és szambó klub érdemelte ki. Az elismerések mellett a legjobb csapatokat több mint 400 ezer, a legjobb egyéni sportolókat pedig fejenként több mint 250 ezer dinárral jutalmazták.
szabadka–újvidék át
Davor Štefanek
Ivana Španović
Vihor-díj
legjobb sportolók

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.