Ugrás a tartalomra

Délután dől el, Đoković vagy Nadal nyer Rómában

2021.05.15
21:32
2021.05.16
07:07
Forrás
Pannon RTV
Míg Rafael Nadal könnyedén jutott be a római salakpályás mestertorna döntőjébe, addig a szombaton két mérkőzést játszó Đokovićnak igencsak meg kellett küzdenie a fináléba jutásért.

Đokovićnak először az eső miatt félbeszakított negyeddöntőt kellett megnyernie. Ez sikerült is neki mivel 6:4, 2:1-es állásról fordított a görög Sztefanosz Cicipasz ellen és három szettben nyert.

A szerb világelső ellenfele az elődöntőben az olasz Lorenzo Sonego volt, aki ugyancsak másodszor lépet pályára a szombati napon. Đoković magabiztosan kezdett és az első szettet 6:3-ra nyerte. A második játékrészben azonban nem sikerült előnyre szert tennie és az olasz hosszabbításban nyert és egyenlített. A harmadik szett kezdetén Sonego mindent bevetett. Az első játszmában 3 break-labdája is volt de nem tudta őket érvényesíteni. Đoković 2:1-es állásnál az első break lehetőségét kihasználva elhúzott. 5:2-es állásnál pedig még egyszer sikerült elvennie ellenfele adogatójátékát és ezzel 6:3, 6:7, 6:2-es eredménnyel megnyerte a 2 óra 45 percig tartó mérkőzést.

A másik ágon Rafael Nadal másfél óra alatt 6:4, 6:4-re nyert az elődöntőben az amerikai Reilly Opelka ellen.

A római mestertorna döntőjét holnap délután játsszák.

ATP Róma
tenisz
Novak Đoković
Rafael Nadal

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.