Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dragomir Ristanović és Calbert Anita nyerte a 3. Szabadkai Félmaratont

2019.09.01
09:37
2019.09.01
17:40
Forrás
Pannon RTV
Harmadszorra futottak Szabadka szecessziós utcáin a sportolók, idén is megtartották a Szabadkai Félmaratont.

Az esemény a gyerekfutamokkal kezdődött, majd a legkisebbek is megmérettették magukat a babakocsis versenyen szüleikkel. Ezután kezdődött az 5, a 10 és a 21 kilométeres versenyszám, amelyre a nagy meleg ellenére is rekord számú résztvevő érkezett nem csak Szabadkáról, de külföldről is.

Pannon RTV

A gyerekfutammal kezdődött a 3. Szabadkai Félmaraton. Elsők között a 10 éves korosztály mérettetett meg 500 méteres távon. Majd a 9 évesek startoltak el. A kisebbeknél 300 méterre csökkent a táv és szüleikkel együtt élvezhették a sportolás örömeit. Végül, de nem utolsó sorban a legapróbbak babakocsiban vágtak neki a versenynek, természetesen szülői segítéséggel.

A gyerekfutamok után hivatalosan is megnyitották a félmaratont. A futókat Bogdan Laban Szabadka polgármestere és Horvát Tímea alpolgármester köszöntötték.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Sok szerencsét kívánok mind az 1500 résztvevőnek, akik 15 országból érkeztek. Keltsen bennük jó benyomást Szabadka és emlékezzenek erre a napra.”

Pannon RTV

A megnyitó után a társaság bemelegített, majd elstartolt a mezőny több távon. A futók között több közéleti személy is feltűnt. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az 5 kilométeres távnak vágott neki.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Nem volt nehéz. Nem esett annyira nehezemre, mint például tavaly. Ugyanis most második alkalommal vagyok itt. Jó a hangulat, emellett nagy előnye a pályának az, hogy szerintem 60-70 százaléka hűvösben van.”

Pannon RTV

A félmaraton férfi mezőnyének győztese a belgrádi Dragomir Ristanović lett, aki 1 óra 17 perc 20 másodperc alatt ért be a célba. Először indult a Szabadkai Félmaratonon, de mint mondja, a fantasztikus épületek és a remek hangulat azonnal lenyűgözte.

Dragomir Ristanović: „Nagyon fárasztó volt. Ez a második félmaratonom az elmúlt egy hétben. De van egy hangulata. Most először vagyok itt. Gyönyörű a város, az emberek kedvesek, a szervezés jó. Köszönet az önkénteseknek és mindenkinek, akik biztattak bennünket.”

A női versenyzők közül Calbert Anita, a Pannon RTV munkatársa szakította át elsőként a célszalagot 1 óra 41 perc 35 másodperces idővel.

Calbert Anita, munkatárs, Pannon RTV: „Nagyon melegem volt. Állandóan öntöttem a fejemre a vizet. De jól éreztem magam, tényleg gyönyörű volt az út, a pálya. Nagyon szépen ki volt jelezve. Nagyon sok frissítő pont volt. Úgyhogy nagyon jól éreztem magam.”

Pannon RTV

A Szabadkai Félmaraton egyébként a belgrádi futóverseny után a legnépszerűbb az országban. Évről-évre egyre nagyobb tömegeket vonz. Az első alkalommal 500 résztvevővel rajtoltak. Tavaly már 640-en jelentkeztek a városfutásra. Idén azonban közel 1500-an futottak a szecessziós épületek között.

Pásztor Bálint, szervező, Szabadkai Félmaraton: „Híre ment a Szabadkai Félmaratonnak Szerbián belül is, illetve a régióban is. Örülök annak, hogy 250 külföldi futónk van. Közel 200 Magyarországról, több mint 30 Horvátországból, de több mint 15 országból neveztek. Úgyhogy kezdünk egy regionálisan is értékelhető futóversennyé válni.”

Pannon RTV

A félmaraton résztvevői különleges érmeket kaptak, Szabadka jellegzetes épülete, a Raichle-palota látható rajta. Akik pedig időben beneveztek a versenyre, névre szóló bögrével gazdagodtak. A szervezők jövőre még tömegesebb részvételre és még színvonalasabb eseményre készülnek.

Szabadkai Félmaraton
Szabadka
Bogdan Laban
Horvát Tímea
Calbert Anita

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.