Ugrás a tartalomra

Dráma este is: Argentína elődöntős

2022.12.09
22:55
2022.12.09
23:10
Forrás
nemzetisport.hu
A nap másik meccse is tizenegyesekkel dőlt el. A dél-amerikaiak a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért.

Argentína legyőzte Hollandiát a katari labdarúgó világbajnokság negyeddöntőjében, a pénteki játéknap második meccse is tizenegyesekkel dőlt el. Ezzel a dél-amerikai csapat bejutott az elődöntőbe. Az első félidő 35. percében Nahuel Molina szerezte meg a vezetést az argentinoknak. A második félidőben a dél-amerikaiak büntetőhöz jutottak. A 73. percben a Lionel Messi értékesítette a tizenegyest.

A meccs a hajrában drámaivá vált, mivel a 83. percben a hollandok szépítettek, Weghorst volt eredményes. Az utolsó pillanatokban Hollandia szabadrúgáshoz jutott. Koopmeiners végezte el: kapúra rúgás helyett az ötösre passzolt a sorfal mellett Weghorstnak, aki a bal alsóba lőtt. A hosszabbításban nem született gól, így tizenegyespárbaj döntötte el a mérkőzést. Argentína nyert, és Horvátországgal fog megmérkőzni a döntőbe jutásért.

Messi egyébként megdöntötte Pelé rekordját. A Nahuel Molinának adott gólpassza volt a hétszeres aranylabdás ötödik gólpassza a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában. 1966-tól, amióta az Opta gyűjti a statisztikákat soha senkinek nem volt ennyi gólpassza, mint az argentinnak.

Katar 2022
foci vb
labdarúgó világbajnokság

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.