Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Drámai végjátékot hozott a H-csoport utolsó fordulója

2022.12.02
18:41
2022.12.02
18:55
Forrás
Pannon RTV
Drámai végjátékot hozott a H-csoport utolsó fordulója a labdarúgó világbajnokságon.
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Uruguay Ghánával csapott össze és miután az afrikaiak 0:0-ás állásnál kihagyták a büntetőt, beindultak a kékek és gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. Szinte már biztos volt a jegyük a csoportból való továbbjutásra, hiszen a másik meccsen Portugália 1:0-ra vezetett a félidőben Dél-Korea ellen. A második félidőben aztán jött a dráma, ugyanis Dél-Korea előbb egyenlített, majd a 91. percben a győztes gólt is megszerezte. Ez pedig azt jelentette, hogy a 6 pontos Portugália mellet Uruguay és Dél-Korea is 4 pontot szerzett a csoportban és mivel a gólarányuk is egyforma volt, így a továbbjutó sorsoráról a több gólos mutató döntött, amiben az ázsiaiak voltak jobbak, ennek köszönhetően Portugália mellett ők jutottak a legjobb 16 közé.

labdarúgó világbajnokság
foci-vb
Uruguay
Ghána
Portugália
Dél-Korea

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.