Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dunatáj Kupa

2021.09.11
15:15
2021.09.11
17:08
Forrás
Pannon RTV
A Dunatáj Egyesülés az 1970-es években szervezett labdarúgó versenyek mintájára kezdeményezte a Dunatáj Kupa megszervezését két helyszínen: Zomborban és Bácskertesen.

A csapatok azonban most nem a fociban, hanem horgászatban, lövészetben és egyéb ügyességi feladatokban mérettették meg magukat.

Pannon RTV

A délelőtti agyaggalamblövő versenyt a zombori Trap sportlövő klub szabadtéri pályáján tartották. Hat csapat nevezett be erre. A bezdáni Fácán Vadászegyesület tagjai szerint nemcsak a győzelem, hanem a részvétel és a barátkozás is fontos.

Major Sándor, tag, Fácán Vadászegyesület, Bezdán: „Nem vagyok nagyon megelégedve, hármat sikerült. Nem csináljuk ezt mi Bezdánban, kellett volna egy kicsi tréning,”

Pannon RTV

A bácskertesi Süllő Sporthorgász Egyesületnek jó kapása volt a horgászversenyen. Pálinkás Ákos elárulta, hogy a szerencsén kívül mi a pecázás titka.

Pálinkás Ákos, tag, Süllő Sporthorgász Egyesület, Bácskertes: „Először is nagyon apró, kicsi horog kell, mivel ezen a versenyen a darab számít, nagyon vékony damil, kis buktató, kis grammos buktató és könnyű bot.”

Pannon RTV

Az ügyességi játékok délután kezdődtek. A helyi, és környékbeli civil szervezetek tagjai mérkőztek meg egymással különféle fantázianevekkel ellátott versenyszámokban, mint például a Bezdáni vízpumpában.

Bojić Dávid, résztvevő, Bezdán: „Itt van két lavór, az egyik lavórban van víz, és a másik lavórba el kell vinni, utána van valamilyen lavór, és abba be kell vinni, utána amikor félig van, akkor el kezded pumpálni, és abból van drót, és ahogy jön ki a víz, le kell valamit dönteni.”

Pannon RTV

A nyugat-bácskai településeken hat helyi, és környékbeli civil szervezet csapatai versenyeztek.

Péter István, elnök, Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért: „Ez úgy tevődik össze, hogy az agyaggalamb lövészet és horgászatban a végén csak egy civil szervezet győz, és ők egy serleget kapnak.”

Pannon RTV

A szervezők elmondták, hogy az eseményt ezentúl szeretnék minden évben megszervezni.

Dunatáj Kupa
Zombor
Bácskertes
horgászat
lövés
verseny

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű