Ugrás a tartalomra

Dunatáj Kupa

2021.09.11
15:15
2021.09.11
17:08
Forrás
Pannon RTV
A Dunatáj Egyesülés az 1970-es években szervezett labdarúgó versenyek mintájára kezdeményezte a Dunatáj Kupa megszervezését két helyszínen: Zomborban és Bácskertesen.

A csapatok azonban most nem a fociban, hanem horgászatban, lövészetben és egyéb ügyességi feladatokban mérettették meg magukat.

A délelőtti agyaggalamblövő versenyt a zombori Trap sportlövő klub szabadtéri pályáján tartották. Hat csapat nevezett be erre. A bezdáni Fácán Vadászegyesület tagjai szerint nemcsak a győzelem, hanem a részvétel és a barátkozás is fontos.

Major Sándor, tag, Fácán Vadászegyesület, Bezdán: „Nem vagyok nagyon megelégedve, hármat sikerült. Nem csináljuk ezt mi Bezdánban, kellett volna egy kicsi tréning,”

A bácskertesi Süllő Sporthorgász Egyesületnek jó kapása volt a horgászversenyen. Pálinkás Ákos elárulta, hogy a szerencsén kívül mi a pecázás titka.

Pálinkás Ákos, tag, Süllő Sporthorgász Egyesület, Bácskertes: „Először is nagyon apró, kicsi horog kell, mivel ezen a versenyen a darab számít, nagyon vékony damil, kis buktató, kis grammos buktató és könnyű bot.”

Az ügyességi játékok délután kezdődtek. A helyi, és környékbeli civil szervezetek tagjai mérkőztek meg egymással különféle fantázianevekkel ellátott versenyszámokban, mint például a Bezdáni vízpumpában.

Bojić Dávid, résztvevő, Bezdán: „Itt van két lavór, az egyik lavórban van víz, és a másik lavórba el kell vinni, utána van valamilyen lavór, és abba be kell vinni, utána amikor félig van, akkor el kezded pumpálni, és abból van drót, és ahogy jön ki a víz, le kell valamit dönteni.”

A nyugat-bácskai településeken hat helyi, és környékbeli civil szervezet csapatai versenyeztek.

Péter István, elnök, Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért: „Ez úgy tevődik össze, hogy az agyaggalamb lövészet és horgászatban a végén csak egy civil szervezet győz, és ők egy serleget kapnak.”

A szervezők elmondták, hogy az eseményt ezentúl szeretnék minden évben megszervezni.

Dunatáj Kupa
Zombor
Bácskertes
horgászat
lövés
verseny

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.