Ugrás a tartalomra

EB ezüstérmesek a szerb röplabdás lányok

2021.09.04
22:25
2021.09.05
18:36
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Ezüstérmet szerzett a szerb női röplabda válogatott az Európa-bajnokságon.

A döntőben a szerb lányok vereséget szenvedtek Olaszország válogatottjától 3:1 arányban, így nem sikerült harmadszor is sorozatban aranyat szerezniük a kontinens viadalon.  

A legutóbb bronzérmes olaszok történetük során harmadszor, 2009 óta először nyerték meg a kontinenstornát.

Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya: „Ismert, hogy milyen ország, milyen nemzet vagyunk. Mindig a legjobbat akarjuk, mindig azt szeretnénk, hogy a csapatunk győzzön, mindegy, hogy melyik a kérdéses csapat. Ma nagyon nehéz nekünk, egy ilyen döntőt elveszíteni több ezer ember előtt a fővárosunk arénájában. Logikus, hogy egyrészt nem lehetünk túl boldogok. Másrészt, ha reálisak vagyunk, két érmet megszereztünk nyáron. Ez fantasztikus eredmény.”

Felfokozott várakozás előzte meg a finálét, ugyanis amellett, hogy két veretlen együttes találkozott a Stark Arénában, ez a két válogatott vívta a 2018-as világbajnoki finálét is - akkor a szerbek örülhetettek 3-2-es sikerüknek. Az előző kontinenstornán az elődöntőben csapott össze a két csapat (3-1 Szerbia javára), míg az idei tokiói olimpián a negyeddöntőben találkoztak (3-0 ugyancsak Szerbia javára). Az elmúlt években a mostani házigazda fölénye jellemezte a párharcot, a legutóbbi tíz tétmérkőzésükből hetet Zoran Terzic címvédő együttese nyert.

Az Eb három legponterősebb játékosából kettő ott volt a kezdőcsapatokban: az egyik oldalon a 195 pontos Tijana Boskovic, a másikon a 164 pontos Paola Egonu felelt eddig elsősorban a támadásokért. A három évvel ezelőtti vb-döntő az ő különcsatájukat is hozta, akkor a szerbek átlója 26, Egonu pedig 33 pontot szerzett, a mérkőzés végén mégis előbbi örülhetett.  A szombati összecsapás első játszmája a várt óriási csatát hozta, három pontnál nagyobb differencia egyszer sem alakult ki. A több mint húszezer fanatikus által támogatott szerbek 19-20 után sorozatban három pontot szereztek, ez pedig döntőnek bizonyult és megszerezték a vezetést.

A második játszmára az olaszok jelentősen javítottak nyitásfogadó teljesítményükön, ez pedig kulcsfontosságú volt, ugyanis sokkal gyorsabb támadásokat tudtak vezetni. A játékrész hajrájában a kihívó előtt felrémlett az előző szett végjátéka - szerb szempontból 18-19 után 22-20 lett -, de ezt követően már csak az olaszok szereztek pontot, akik Anna Danesi blokkjával egyenlítettek. A harmadik felvonásban villámrajtot vett a címvédő, 8-3-ra és 11-7-re is vezetett, de az olaszok - akik amellett, hogy blokkban többször megkeserítették a szerb támadók dolgát - egy feladócsere után egyre hatékonyabb támadójátékukkal fordítottak és Myriam Sylla vezérletével összességében simán szerezték meg az összetett vezetést. A negyedik szettre maradt feladni a nagyszerűen beszálló Ofelia Malinov, míg a szerbeknél a rengeteg labdát kapó Boskovic láthatóan elfáradt. Mivel társai közül senki nem tudta átvenni szerepét, az olaszok rendkívül könnyedén nyerték meg a negyedik szettet és 104 perc után ünnepelhették az Európa-bajnoki aranyérmet.

Szerbia
Olaszország
Európa bajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.