Ugrás a tartalomra

Egy maratoni szakasz a Dakar-ralin

2021.01.10
20:41
2021.01.10
21:17
Forrás
Pannon RTV
A szabadnapot követően egy közel 750 kilométeres szakasszal folytatódott a 2021-es Dakar Rali. A Hail és Sakaka közötti szakasz sem volt egyszerű a versenyzők számára, főleg hogy maratoni etapról volt szó.

A szervezők a szabadnapot követően sem sajnálták a versenyzőket és alaposan megdolgoztatták őket a közel 750 kilométeres szakaszon, amelynek a mért része valamivel több mint 450 kilométert tett ki. A versenyzőkre már a szakasz elején meglepetés várt. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Románia: „Nagyon lassan mentek a kilométerek, reggel esett is az eső egy kicsit. Aztán a tankolásnál kicseréltem a szemüvegemet, sötét lencsét tettem. Tankolás után 50 kilométerre megint beborult, elkezdett esni az eső, akkor megint rosszul láttam a szemüveg miatt, de szerencsére elállt, és a vége fele már jó volt.”

Gyenes a szakaszt a 35. helyen fejezte be. A Malle Moto kategóriában a negyedik helyen áll.

Úgy tűnik Saghmeister Gábornak ezen a Dakaron úgy van előírva, hogy naplemente után érjen célba. Most is ez történt, habár nem sok hiányzott, hogy el se induljon ezen a szakaszon, mivel előző este komoly szerelést kellett végrehajtania, hogy üzemképessé tegye a KTM-jét.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia:„Tegnap este volt egy problémám. Mivel szabadnapunk volt, nagyszervízt csináltam a motoron, az összes filtert, olajat, gumikat cseréltünk, láncot, lánckereket, fékbetétet. Ezt befejeztem 5-6 óra körül, utána elmentünk vacsorázni 7-8 órakor. Gyenes Emánuellel beszéltünk, kérdezte, tankoltál? Nem tankoltam, mondtam, majd elmegyek tankolni. Begyújtom a motort, erre nem választ a kuplung.”

A magyar Scania most is jól ment és a 14. helyen ért célba a kamionosok versenyében. A Fazekas Motorsport csapat összesítettben a 13. helyen várja a 8., Sakaka(Szákáká)-Neom közötti valamivel több, mint 700 kilométeres szakaszt.

Dakar-rali
Gyenes Emánuel
Saghmeister Gábor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.