Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a nemzetközi ifjúsági tenisztorna Szabadkán

2020.09.14
11:14
2020.09.14
17:28
Forrás
Pannon RTV
A versenyt negyedik alkalommal rendezték meg a Spartacus Tenisz Klub szervezésében. A megmérettetésen a 18 éven aluliak mérkőznek meg egymással.

A korábbi évekhez képest idén kevesebb résztvevő érkezett a járványhelyzet miatt, ám így is 18 ország képviselteti magát, többek között India, Japán, Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok.

Óriási erőbedobással ütötték a labdát a verseny előtti órákban a résztvevők. Már a ráhangolódás is megizzasztotta a szabadkai Petar Bašić Palkovićot, aki már ötéves kora óta a tenisz szerelmese, és egész nyáron ezt a tornát várta: „A járványhelyzet miatt nem volt sok torna, de azért voltak hazaiak. Most indulnak a nemzetközi tornák, ez is egy közülük. Bízom a jó eredményekben.”

A szintén szabadkai Vanja Vidanović szintén várta, hogy versenyen vehessen részt: „Visszamenőleg már két éve veszek részt ezen a tornán. Ez lesz a harmadik. A legjobb eredményben bízom ebben a harmadik évben. Már kilencéves korom óta teniszezek.”

A koronavírus-járvány miatt a mérkőzések közönség jelenléte nélkül fognak zajlani és a teniszezőket csak egy személy kísérheti el. Az előírásoknak eleget téve belépéskor megmérik a sportolók testhőmérsékletét és lefertőtlenítik a kezüket, a meccsek után pedig maszkot kell viselniük.

Demeter Tibor, versenyigazgató, Spartacus TK, Szabadka: „Örülünk ennek is, hogy meg tudjuk tartani, hogy megtartjuk. Tizennyolc országból érkeztek a játékosok. Érkeztek Japánból, Mexikóból, Indiából, de Amerikából és a környező országokból is, Bulgáriából, Romániából és Németországból.”

A nemzetközi ifjúsági tenisztorna vasárnapig tart, és ha változatlan marad az időjárás, akkor a döntőt is aznap tartják.

Szabadka
Spartacus Teniszklub
Demeter Tibor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.