Ugrás a tartalomra

Ezentúl a határon túli magyar birkózók is részt vehetnek a magyarországi bajnokságban (videó)

2017.03.17
01:10
2020.02.25
08:47
A jövőben a magyar állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok is indulhatnak a magyarországi birkózó bajnokságon
A jövőben a magyar állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok is indulhatnak a magyarországi birkózó bajnokságon. A zentai birkózók közül már került ki anyaországi bajnok, és azt remélik nem lesz tiszavirág-életű a kezdeményezés. A nagyobb arányú elvándorlásra nem hatna ki az újítás, hiszen ez már most is jelentkezik a kisebb klubokban. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a sportolók később már nem térnek vissza. Molnár Miklós, edző, Zentai Birkózó Klub: „Most is, a Proleterben 4-5 versenyzőnk van, Spartacusban is vannak és ezek mind országos válogatottak. Én úgy gondolom, hogy ez nem baj, ha a gyerekek elmennek, de jó volna, ha visszatérnének, és az ott szerzett tapasztalatot, itt hasznosítanák mint edzők, vagy mint versenyzők.” Míg egy szerbiai versenyen 100-120 fiatal jelenik meg, addig Magyarországon akár 4-500 fiatal is megméretteti magát egyszerre. Ez mindenféleképpen javára válik a sportágnak. Zörgő László, edző, Zentai Birkózó Klub : „Kis, fiatalabb korosztályban pioníroknál, kadétoknál, junioroknál, U23, részt fogunk venni. Ott várhatóan jó eredményekkel tudunk szerepelni. Ez egy nagyon jó felmérés lesz a Zentaiaknak, hogy megtudjuk valójában hol is tartunk.”



Közös edzés és vendégszereplésre eddig is volt. A szerb és a magyar válogatott jelenleg is edzőtáborban készül a magyarországi Tatán. A fiatal zentai versenyzők már holnap megmérettetik magukat Kiskőrösön a Petőfi Kupán.
Szerbia
Zenta
birkózás

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.