Ugrás a tartalomra

Ezüstérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott

2017.07.29
22:25
2024.03.19
08:36
Ezüstérmet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon. A Horvátország elleni fináléban egyszer sem vezetett a magyar csapat.

Sandro Sukno találatával kezdődött a döntő. A magyar szurkolóknak ezután sem volt okuk az örömre hiszen az első negyedben további három horvát gól következett, magyar azonban egy sem. Így már a mérkőzés elején tetemes, négy gólos volt a horvát előny. A folytatásban aztán Nagy Viktor mindent fogott, elől pedig Vámos és Török is betalált, így félidőre két gólra olvadt a különbség. A harmadik negyed ismét magyar gólokkal kezdődött, amire a horvátok nem tudtak válaszolni, így a hazai szurkolók igazi feltámadást láthattak. 4:4 után azonban ismét a horvátok vették át az irányítást és zsinórban szerzett három góljukkal négy perccel a mérkőzés vége előtt karnyújtásnyira kerültek a győzelemhez. A magyar csapat mindent elkövetett, hogy utolérje ellenfelét, azonban a mérkőzést végül 8:6 arányban Horvátország válogatottja nyerte meg.

Ivica Tucak, szövetségi kapitány, horvát vízilabda-válogatott: „Ez a horvát vízilabda és a horvát sport győzelme. Ami a medencében és itt is fontos, az az, hogy bebizonyítottuk, hogy egy igazi sportcsapat vagyunk, amely játszott és akarta ezt a győzelmet. Megvan a világbajnoki cím.”

Hosnyánszky Norbert szerint a fináléban a jobbik csapat győzött. „4:4-nél én úgy éreztem, hogy egy kicsit meglettek fogva. Aztán lőttek két szerencsés gólt. Bepattant, a blokkról beesett. Annak van szerencséje, aki megérdemli. Ma jobbak voltak, megérdemelték, de nekünk ez egy nagyon szép eredmény.”

A hazai pályán elszenvedett vereség ellenére a magyar pólósokat vastapssal jutalmazta a közönség.

vízilabda
Budapest
magyar
férfi
válogatott

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.