Ugrás a tartalomra

Ezúttal Párizsig tekert a hobbibicajos Kasza Csongor

2012.07.21
16:53
2017.10.03
09:34
Húsz nap alatt karikázott el Párizsig Kasza Csongor, a törökkanizsai születésű kerékpározó
Húsz nap alatt karikázott el Párizsig Kasza Csongor, a törökkanizsai születésű kerékpározó. A hobbibicajos nem először kelt útra, korábban egy csángó településre is ellátogatott, ahol tanítóként nyári foglalkozásokat tartott.Kasza Csongor Újvidékről indult. A mintegy 2000 kilométeres távot Párizsig 20 nap alatt tette meg. A nyugat-európai rossz időjárási viszonyok azonban sokszor kihívás elé állították a kerékpárost. Ezért többször is kénytelen volt vonatra szállni, hogy megvédje egészségét és nem utolsó sorban biciklijét.



„Igazából két éve kerékpározom, és amikor megvettem ezt a zöld sárkányt nagyon megtetszett az, hogy hosszabb távokat is meglehet tenni. Idővel mindig tágítani próbáltam a határaimat, ez odáig fajult, hogy tavaly elutaztam Csángóföldre kerékpárral, amit 8 nap alatt tettem meg, idén télen pedig nagy elhatározás volt, hogy eljussak Párizsba. Hát örömmel tudatom, hogy sikerült” – meséli a hobbibicajos.Az útra elsősorban mentálisan kellett felkészülnie – mondja Csongor – decemberben viszont elkezdte a fizikai edzéseket is, hiszen már a táskája is 30-35 kilót nyomott. Utazása során erőt adott neki az egyik legnépszerűbb közösségi portálon indított oldala, ahol folyamatos támogatták ismerősei és barátai.Kalandutazásáról még csak nemrég érkezett vissza, az utcán azonban máris megállítják, hogy gratuláljanak az elszánt világjárónak. Csongor elmondta, a jövőben is tervez hasonló körutazásokat, részleteket azonban még nem akart elárulni.
kerékpár
Törökkanizsa
Kasza Csongor
Párizs

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.