Ugrás a tartalomra

Fiatal sportolókkal telt meg Nagybecskerek főtere

2021.05.25
16:04
2021.05.25
18:57
Forrás
Pannon RTV
A város területén működő klubok mutatkoztak be, a céljuk pedig a fiatalok toborzása volt. A rendezvényt az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Szerbiai Sportszövetség támogatásával tartották meg.

A muzslyai Lehel Női Kézilabdaklub sok kiváló sportolót adott a városnak. Fontos, hogy legyenek olyan fiatalok, akik a nyomdokaikba léphetnek.

Vastag Tea, Lehel Női Kézilabdaklub: „A dobásban az a titok, hogy fel kell emelni és ki kell húzni magadat, hogy minél erősebb legyen.”

Kocsis Tesza, Lehel Női Kézilabdaklub: „Én azt szeretem a kézilabdában, hogy pont az én sportom, és hogy találok barátokat.”

Nagybecskerek nem érdemtelenül kapta az Európa Sportvárosa 2021 címet, hiszen sportolói 23 olimpiai érmet szereztek. A város szülötte dr. Kemény Ferenc, az újkori olimpiák egyik szervezője. Simo Salapura, polgármester, Nagybecskerek: „Városunk főteréről egy szép üzenetet küldtünk Európába és a nagyvilágba. Az olimpiai játékok előtt elégedettek lehetünk a közel kétszáz sportegyesülettel és a több mint tízezer bejegyzett, aktív sportolóval. Közben pedig folynak az előkészületek a városi stadion felújításának második szakaszára, az iskolai tornatermek és más sportlétesítmények korszerűsítésére.”

A Szerbiai Sportszövetség, a Sportminisztériummal az idén tíz városban szervez sportvásárt. Pancsova és Inđija után Nagybecskerek volt a harmadik helyszín. Goran Marinković, főtitkár, Szerbiai Sportszövetség: „A látvány gyönyörű, sok gyerek van. És amit a megnyitón is hangsúlyoztam, mindannyiunk legnagyobb sikere az lesz, ha egyetlen gyereket megnyerünk arra, hogy belépjen a sport világába és egy idő után jó eredményt ér el.”

A rendezvényen a fiataloknak alkalma volt elbeszélgetni több olimpiai bajnok sportolóval is.

sportklub
bemutatkozó
ifjúsági és sportminisztérium
Szerbiai Sportszövetség
Simo Salapura
Goran Marinković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.