Ugrás a tartalomra

Fogadták Temerinben a Nemzeti Vágta győztesét

2018.10.04
17:50
2018.10.04
21:12
Forrás
Pannon RTV
Nagy Arnoldnak, a budapesti Nemzeti Vágta győztesének rendezett ma fogadást a temerini önkormányzat.

A nemzetközi versenyen elért eredményét minden vajdasági saját sikereként élte meg – hangzott el az eseményen, amelyen a helyiek mellett tiszteletüket tették Pásztor István, a VMSZ elnöke és Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta elnöke is.

Szeptember közepe. Budapest. Nemzeti Vágta. A temerini Nagy Arnold az élre tör. A feszült csend akkor szabadult fel, amikor Fantázia átvágtatott a célon.

Vajdaság ünnepelt. A temeriniek pedig meghatottan nézték, ahogy helybéliük átveszi a győzelmét jelképező 1848-as huszárszablyát.

Pásztor Róbert, elnök, Községi Képviselő-Testület, Temerin: „Én nem emlékszem, mikor éreztem ilyen jól magam, mikor voltam ennyire büszke arra, hogy temerini vagyok. De még mi a sors ajándéka: ugye az idén volt a Kincsem filmnek a bemutatója Temerinben és Vajdaság-szerte is, és mi az érdekes abban, hogy a női főszerepet is temerini hölgy játssza, Petrik Andrea, és erre pár hónapra rá, Temerin színében megnyerjük a Nemzeti Vágtát, úgyhogy hihetetlen, hogy milyen érzés. A temerini magyarságnak, minden magyarnak a szíve tele van ezzel a sikerrel.”

19 nappal a Nemzeti Vágtán aratott bravúros győzelme után ma Temerinben a helyi Nagy Arnold és lova, Fantázia sikerét ünnepelték meg.

Nagy Arnold, a Nemzeti Vágta győztese, Temerin: „Hazajönni nagyon jó érzés volt, mert még senki nem tudott vágtát nyerni se Vajdaságból, se sehonnan, egyedül Budapesten, azok az emberek tudtak. Nagyon nagy érzés... Nem lehet ezt elmondani, át kell ezt érezni.”

A vajdasági hős lova Temerinhez és Óbecséhez is kötődik. Fantázia a Szabolcski család tulajdonában van.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Külön büszkeség az, hogy a mi lovunk és a mi lovasunk volt az első határon túli, aki nyert. Büszkeség az, hogy ebben is, mint sok minden másban, függetlenül attól, hogy milyen kicsik vagyunk, mi vagyunk az elsők és a legjobbak.”

A 11 éves Nemzeti Vágtán kezdetben csak meghívásos alapon vehettek részt a határon túliak. Ma már Székelyföldön, Muravidéken, Felvidéken és Vajdaságban is szerveznek elővágtákat. Az idei évben a hetvenkettes mezőny egy harmada határon túli volt.

Bendes Csaba, elnök, Nemzeti Vágta: „Ezek a települések és lakosai méltón lehetnek büszkék a budapesti részvételre, hiszen ezen települések lovasai teljesítmény alapján kerülnek fel Budapestre.”

Az eseményen Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója bejelentette: a vajdasági elővágtát jövőre május 18-án tartják meg. A címvédés lesz a cél: ha 2019-ben ismét a temerini lovas győz, akkor Nagy Arnold még egyszer történelmet írna, ugyanis még soha senki nem nyert kétszer fődíjat a Nemzeti Vágtán.

Temerin
Nagy Arnold
Nemzeti Vágta
Pásztor Róbert
Pásztor István

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.