Ugrás a tartalomra

Friss olimpiai hírek

2021.07.27
12:55
2021.07.27
16:46
Forrás
Pannon RTV, MTI, RTS
Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.

Németh Nándor bejutott az elődöntőbe 100 méter gyorson, a zentai, de magyar színekben versenyző Szabó Szebasztián pedig a 20. helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek előfutamaiban. Szabó egyéni legjobbjától mindössze hat századdal elmaradva, futamában a 7. lett. Az országos csúcstartó Németh összesítésben kilencedik lett, így várhatja az elődöntőt, amelyet szerdán rendeznek.

A szabadkai Barna Andrej is bejutott a 100 méteres gyorsúszás elődöntőjébe az előfutamok eredményeinek összesítése után. A 13. időeredményt érte el.

A magyar Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott az elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett. A visszalépés hátterében az állhat, hogy holnap a 200 méter pillangó elődöntője után mindössze 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát. Hosszú öt éve Rióban szintén visszalépett a 200 méter pillangótól.

Rossz váltás miatt kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót az előfutamból. A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

A szerb Miomir Kecmanović elvesztette teniszmeccsét a tokiói olimpián. A francia Ugo Humbert győzött 6:4, 6:7, 5:7-re.

A szerb férfi 3x3-as kosárlabdázók az oroszokat győzték le 21:10-re. Ez volt az utolsó meccsük a csoportban. 7 győzelem után, maximális teljesítménnyel jutottak be az elődöntőbe.

olimpia
úszás
eredmények

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.