Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Friss olimpiai hírek

2021.07.27
12:55
2021.07.27
16:46
Forrás
Pannon RTV, MTI, RTS
Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.

Németh Nándor bejutott az elődöntőbe 100 méter gyorson, a zentai, de magyar színekben versenyző Szabó Szebasztián pedig a 20. helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek előfutamaiban. Szabó egyéni legjobbjától mindössze hat századdal elmaradva, futamában a 7. lett. Az országos csúcstartó Németh összesítésben kilencedik lett, így várhatja az elődöntőt, amelyet szerdán rendeznek.

A szabadkai Barna Andrej is bejutott a 100 méteres gyorsúszás elődöntőjébe az előfutamok eredményeinek összesítése után. A 13. időeredményt érte el.

A magyar Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott az elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett. A visszalépés hátterében az állhat, hogy holnap a 200 méter pillangó elődöntője után mindössze 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát. Hosszú öt éve Rióban szintén visszalépett a 200 méter pillangótól.

Rossz váltás miatt kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót az előfutamból. A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

MTI/Kovács Tamás

A szerb Miomir Kecmanović elvesztette teniszmeccsét a tokiói olimpián. A francia Ugo Humbert győzött 6:4, 6:7, 5:7-re.

A szerb férfi 3x3-as kosárlabdázók az oroszokat győzték le 21:10-re. Ez volt az utolsó meccsük a csoportban. 7 győzelem után, maximális teljesítménnyel jutottak be az elődöntőbe.

olimpia
úszás
eredmények

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.