Ugrás a tartalomra

Futók és túrázók a Fruška Gora-i maratonon (videó)

2017.04.22
14:37
Reggel kilenc órakor elrajtoltak az idei Fruška Gora-i maraton részvevői
Reggel kilenc órakor elrajtoltak az idei Fruška Gora-i maraton részvevői. Tömegesen érkeztek a start helyszínére a résztvevők. A hangulat inkább majálisi, mint maratoni volt, szólt a zene, vidám volt a hangulat, rengeteg fiatal és idős gyűlt össze, hogy megbirkózzon a maratoni távok valamelyikével. fruska gora maraton 4 A mini maratonon kívül, amely 4 km-es, és a gyermekek, kisgyermekes családok számára indították, a többi távra jelképes volt a részvételi díj, amely magában foglalja az út mentén kapható üdítő árát. A Fruška Gora-i alapjában véve rekreatív és túramaraton, ezért az emberek többsége azért jön el, hogy sétáljon egyet a természetben, és legalább ezen a napon kimozduljon otthonról, és az egész napot a szabadban töltse, de vannak futók is. Jagodity Tamás, Szabadka: „- A déli maratonon indulok, 50 km-en, és másodszor veszek részt. 2014-ben és most. - Miért szeretsz túrázni? Hogyan készültél erre? - Hát, én inkább futok, mint túrázok. A palicsi 12 órásra jelentkeztem be, és ez a felkészítő versenyem rá.” fruska gora maraton 3 Egyesek családostól érkeztek. Egy hattagú nagycsalád egészen Budaörsről utazott, hogy részt vehessenek a túrán. A tapasztalt túrázók nem félnek a 14 km-es távtól sem. Molnár Szilvia, Budaörs: „Igazából nem készültünk, arra készültünk, hogy egy szép séta lesz, hozzá vagyunk amúgy szokva a túrázáshoz, majdnem minden nap jövünk-megyünk, úgyhogy remélem, hogy jó lesz ez, kellemes séta lesz.” fruska gora maraton 1 Mi csak a startig jöttünk föl, de én máris kifáradtam. Akik hosszabb túrára vállalkoznak, azoknak lesz mit menniük. De nem is baj, hiszen elég hűvös az idő, így aztán majd kimelegednek. A szervezők egyébként 18-20 ezer emberre számítanak az idei Fruška Gora-i maratonon. fruska gora maraton 2 A 134 és a 107 kilométeres ultramaratonra 35 órát terveztek a szervezők, tehát akik teljesítik a távot, vasárnap a késő délutáni órákban érhetnek célba.



futás
Fruška Gora-i maraton
túrázás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.