Ugrás a tartalomra

Hangolnak a vajdasági szurkolók a Puskás Aréna megnyitójára

2019.11.05
20:45
2019.11.05
20:52
Forrás
Pannon RTV
Nagy kedvvel várják már a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay elleni összecsapását a délvidéki szurkolók is.

Ahogyan az már a nemzetközi összecsapásokon megszokottá vált, Vajdaságból is sokan látogatnak majd el a felújított Puskás Aréna megnyitójára.

Az adai Peckó család is nagyban hangol már a november 15-i meccsre. A négy tagú családból hárman Budapesten tekintik meg a várva várt összecsapást. A testvérpár közül Egon az optimistább, aki szerint akár a magyar sikerre is esély lehet.

Peckó Egon, Ada: „Ami fontos számunkra, az az élmény, hogy lássuk a magyar élfocistákat focizni, illetve Uruguayból, aki idelátogat, például Cavanit lássuk, hogy esetleg hogyan fogja elveszteni hitelességét a magyar védőkkel szemben.”

Egon öccse, Edmond szerint azonban a dél-amerikai válogatottnak nagyobb az esélye a győzelemre. Ugyanakkor tisztes helytállást vár a magyar játékosoktól is, hiszen a mérkőzés egyben Gera Zoltán hivatalos búcsúja is lesz a nemzeti együttestől. Így, amikor jegyvásárlásra adódott lehetőség, Edmond kapva-kapott az alkalmon, ezzel meglepve a családot.

Peckó Edmond, Ada: „Kaptam az MLSZ-től egy e-mailt, hogy megnyílik a jegyvásárlás és gondoltam, belépek, hátha sikerül. Aztán egy óra várakozás volt, de sikeresen tudtam vásárolni három jegyet, negyediket viszont nem bírtam.”
 

A november 15-ei mérkőzés az elmúlt 30 év leglátogatottabb meccse lesz. Több mint 60 ezer néző előtt lépnek pályára a csapatok a Puskás Arénában, amely a 2020-as Európa Bajnokság helyszíne is lesz. Sőt, ha a magyar válogatott négy nappal később Walesben sikeresen szerepel, hazai pályán is bizonyíthat majd a kontinensviadalon.

Puskás Aréna
szurkoló
Ada

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.