Ugrás a tartalomra

Harmadik sikerével csoportelső és negyeddöntős a magyar válogatott

2022.06.26
07:04
2022.06.26
07:10
Forrás
MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott 18-14-re nyert a georgiai csapat ellen, így százszázalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén, és jutott közvetlenül a világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe.

A magyarok a nyolc között a címvédő olasz és ausztrál együttes párharcának győztesével találkoznak szerdán 21.00 órakor.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese, amely a keddi nyitányon 12-8-ra verte a montenegróiakat, csütörtökön pedig 20-6-ra a brazilokat, "szinte" csoportgyőztesként ugrott vízbe szombat este a georgiaiak ellen. Csak akkor maradt volna le a kvartett első helyéről a házigazda, ha három gólnál nagyobb különbséggel kap ki. Az egykori Grúzia legjobbjait korábban minden alkalommal simán verte a magyar válogatott, és ezúttal sem ígérkezett félelmetes riválisnak a kaukázusi ország pólós legénysége, még ha a montenegróiaktól csupán egyetlen góllal kapott is ki.

Korábban Montenegró férfi válogatottja 15 gólos győzelmet aratott a brazil együttes felett a magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornájának szombati harmadik fordulójában, az A csoportban, amelyben a magyar csapat is szerepel.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Montenegró 4, 3. Georgia 2, 4. Brazília 0

Az olimpiai bajnok szerb válogatott kiütéses győzelmet aratott a kazah csapat ellen a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának szegedi D csoportjában. A szerbek így százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat, és jutottak be egyenes ágon a szerdai negyeddöntőbe.

Az olimpiai negyedik spanyolok rangadót vívtak az olaszokkal Sopronban, és remek hajrával, 4-0-ra hozott utolsó negyeddel győztek 14-12-re. Így a spanyolok végeztek az első helyen és biztos negyeddöntősök, a második helyezett olaszok és a harmadikként záró dél-afrikaiak a negyeddöntőbe kerülésért játszanak hétfőn. Ebben a csoportban Kanada visszalépett.

vízilabda
Magyarország
világbajnokság
férfi
vízilabda-válogatott
csoportelső
negyeddöntő

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.