Ugrás a tartalomra

Hazaért a világbajnok röplabdacsapat

2018.10.22
19:57
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Szerbia női röplabdacsapata megérkezett Belgrádba, miután megnyerte Japánban a világbajnokságot. A csapatot fogadta Aleksandar Vučić szerb államfő.

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll/bb

Maja Ognjenović, a szerb női röplabda-válogatott csapatkapitánya az egész csapat nevében megköszönte a szerb államfő támogatását és a fogadást. A verseny minden pillanatában érezték a feltétel nélküli támogatást, ami nagyon sokat jelentett nekik - nyilatkozta.

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll/bb

Maja Ognjenović, csapatkapitány, női röplabda-válogatott, Szerbia: „Az éremhez vezető utunk valóban nem volt könnyű, de nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy megnyertük az érmet az országunk és a népünk számára. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez a jövőben is így legyen.”

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll/bb

A női röplabdacsapat győzelme megmutatta, hogy az első hely elérése merészséggel, bátorsággal és áldozatkészséggel lehetséges - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a fogadáson, ahol egyébként jelen volt Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke is. Vučić elmondta, a történelmi siker megkérdőjelezhetetlen: „Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Gratulálok a csapatkapitánynak, Maja Ognjenovićnak, gratulálok minden játékosnak, gratulálok ehhez a csodálatos lelkesedéshez, és a rendkívüli elszántsághoz, bátorsághoz, különösen a legnehezebb pillanatokban.”

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll/bb

A női röplabda-válogatott játékosai egyébként történelmet írtak, ugyanis a szerb női válogatott még soha nem volt világbajnok korábban.         

röplabda
világbajnok
Japán
női válogatott

Most

16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.