Ugrás a tartalomra

Holnap kezdődik a paralimpia Tokióban

2021.08.23
13:43
2021.08.24
08:40
Forrás
Tanjug
Szerbia zászlaját Željko Dimitrijević, a világcsúcstartó, kétszeres paralimpiai bajnok buzogányhajító vette át a szerb elnöktől.

Holnap kezdődik a paralimpia Tokióban. Az ép sportolók versenyéhez hasonlóan a fogyatékkal élők legnagyobb sporteseményét is zárt kapuk mögött bonyolítják le.

A paralimpia a fogyatékkal élő emberek számára rendezett legismertebb nemzetközi sportverseny, amely az olimpiai játékok mintájára jött létre. A tokiói lesz a XVI. paralimpia. A seregszemlén 160 ország 4400 sportolója verseng majd 22 sportágban.

A versenyek a keddi megnyitó után szerdán kezdődnek és a jövő vasárnapi záróceremónia előtt szombaton érnek véget.

Ti vagytok a hőseink, függetlenül attól, hogy milyen helyezést értek el a versenyeken - ezt mondta Aleksandar Vučić a szerb paralimpikonok fogadásán, ahol átadta az ország zászlaját is.

A sportolók ezt magukkal viszik Tokióba. A zászlót Željko Dimitrijević, a világcsúcstartó, kétszeres paralimpiai bajnok buzogányhajító vette át a szerb elnöktől.

Az országot hét sportágban képviselik Japánban. A 2020-as nyári paralimpiai játékokat augusztus 24-e és szeptember 5-e között tartják.

paralimpia
sport
Tokió

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.