Ugrás a tartalomra

A hőség megviselte a pancsovai maraton futóit

2018.08.07
17:16
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal tartottak Pancsován maraton és félmaraton futóversenyt, amelyen összesen 100 versenyző vett részt.

A pancsovai Népkertben megtartott versenyen 60 félmaraton- és 40 teljes távú maratonfutó állt rajthoz. A férfiak és a nők együtt rótták a kilométereket. Elena Boboš, első helyezett, félmaraton: „Nehéz volt, elismerem. Nem készültem fel eléggé erre a félmaratonra. Kibírtam a 21 kilométert, az időm 2 óra 5 perc volt, és mindent egybevetve elégedett vagyok.”

A futók között voltak fiatal kezdők és nagy tapasztalattal rendelkezők is, akik száz, sőt annál is több maratont lefutottak már. Ivan Milovanović, első helyezett, félmaraton: „Kitartottam a 21 kilométeres félmaratonon. Elégedett vagyok. Nehéz volt a hőség miatt. A gyerekek is szurkoltak, így fantasztikus volt.”

A szervező Pancsovai Maratonfutók Egyesülete mintegy 50 tagot számlál. Most szinte mindenki a szervezésben vett részt, helyet adva a máshonnan érkező versenyzőknek. Borka Slavomir, szervező, Pancsovai Maratonfutók Egyesülete: „A körpálya nagysága miatt csak 100 résztvevőt fogadhattunk, de reméljük, hogy jövőre a maratonverseny Pancsova utcáin zajlik majd, és így több futót fogadhatunk majd.”

A férfi maraton győztese Novica Stojanović, a női maratoné pedig Valentina Nejković volt.

Pancsova
maraton
félmaraton
futó
verseny

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.