Ugrás a tartalomra

Ifjú sportolók nagy szaltói - szabadkai szertornászok sikerei

2021.04.09
20:58
Forrás
Pannon RTV
Remekeltek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola kis szertornászai az idei iskolák közötti körzeti és tartományi szintű szertornaversenyen. Számos díjat gyűjtöttek be.

A Majsai Úti Általános Iskola sikeres kis szertornászai között két másodikos tanuló is van. Egyikük, Márton Erik a körzeti versenyen első lett, a vajdasági megmérettetésen pedig 3. helyezést ért el.

A körzeti versenyen Herceg Áron a 2. helyezést szerezte meg, amire nagyon büszke lehet, hiszen ő is még csak másodikos diák. A vajdasági szintű versenyen is nagyon jól szerepelt.

Horvát Viktor ötödik osztályba jár, és a tanulás mellett szívesen szakít időt az edzésekre is. Elmesélte, hogy először karatézni kezdett, de nem kötötte le eléggé a figyelmét. Ezután próbálkozott meg a szertornával. A körzeti versenyen elért 2. helyezése további gyakorlásra fogja ösztönözni – mondja.

Gombás Balázs ötödikes tanuló első lett mind a körzeti, mind a vajdasági megmérettetésen, így továbbjutott a jövő héten tartandó országos szertornaversenyre. Nagyon szereti a korlátot és a gyűrűt, de bevallotta, hogy az utóbbi időben az ugrás a kedvence.

A Partizan-Željezničar Szertorna Egyesületben különböző korosztályokkal foglalkoznak. Az óvodás fiúk a szabadidős csoportban edzenek, míg az iskolás korú fiúk számára van rekreációs és versenyprogram csoport is. Robert Milutinović edző elmondta, hogy országos szinten is figyelemreméltó eredményeket érnek el a kis tornászaik mind a négy serdülő kategóriában. Jelenleg egy junior versenyzőjük van, aki tavaly megnyerte a szerbiai szertorna bajnokságot.

A kis tornászokkal az iskolán belül Pópity Klára tanárnő foglalkozik, amennyire a körülmények megengedik. Ő szervezi meg a versenyeken való részvételt, és kíséri el a gyerekeket a megmérettetésre.

A Majsai Úti Általános Iskola diákjai egyéb sportágakban is aktívak, és kiemelkedő eredményeket érnek el. Egyebek között a március végén megtartott községi röplabdaversenyen az iskola lánycsapata 2. helyezést ért el.

szertorna
Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
Gombás Balázs
verseny
Partizan-Željezničar Szertorna Egyesület

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.