Ugrás a tartalomra

Ismét Novak Đoković a világ legjobb sportolója

2019.02.18
22:05
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Az újságírók, neves sportszemélyiségek szavazatai alapján ő kapta meg immáron negyedszer a 2018 legjobb férfi sportolójának járó Laureus-díjat.

Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Az első Laureus-gálát 2000-ben tartották. Akkor Nelson Mandela szólalt fel. Novak Đoković idén a Dél-Afrika köztársasági elnök emlékezetes beszédét idézte: a sportnak megvan az az ereje, hogy megváltoztassa a világot.

Tanjug/AP Photo/Claude Paris

A tenisz színpadáról 2017-ben már-már lelépni készülő szerb teniszező visszatért. Tavaly megnyerte Wimbledon-t, győzött a US Openen. Annak ellenére, hogy a mostani elismerésében nem játszott szerepet, 2019 elején hetedszer is győzedelmeskedett az ausztrál nemzetközi bajnokságon.

Az ünnepségen Szeles Mónika egykori jugoszláv világklasszis teniszezőnő adta át a kitüntetést a szerb bajnoknak, akit 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban is a világ legjobb sportolójaként ünnepeltek világszerte.

Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Novak Đoković elmondta, a 2017-es esztendő megpróbáltatásai közepette a visszavonulás is megfordult a fejében, ám végül megtalálta a motivációt a folytatáshoz: „Ebben az időszakban sok dolgot tanultam meg magamról. Kétségeim és dilemmám volt arról, hogy hogyan folytassam a teniszezést, mi is a célom, milyen módon folytassam. Az egyéniségem legmélyebb szintjein vizsgáltam, boncoltam magam. Ezekben a pillanatokban nem értettem, hogy ezek miért történnek velem, és természetesen nem voltam boldog, de megértettem, hogy hálásnak kell lennem, mert általában ezekben a pillanatokban adódik alkalom, hogy az ember megváltozzon és jobbá váljon.”

Novak Đokovićnak és Usain Bolt amerikai futónak négyszer, míg a svájci Roger Federernek már hatszor sikerült a világ legjobb sportolója címet elnyerni.

2018 legjobb női sportolója az Egyesült Államok világ- és olimpiai bajnok tornásza, Simone Biles lett.

tenisz
Lauresus-díj
Novak Đoković

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.