Ugrás a tartalomra

Jégkorong a köbön!

2020-01-22
12:00
2020-02-10
18:59
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos jégkorong ünnep kezdődik pénteken délben a szabadkai műjégpályán. 8 ország 14 csapata 3 nap alatt 28 mérkőzésen dönti el, hogy az idén ki lesz a szabadkai Winter Classic győztese.

15. alkalommal rendezik meg a Winter Classic nevet viselő nemzetközi öregfiúk jégkorong-tornát Szabadkán. Az idei megmérettetésre Bulgáriából, Kanadából, Magyarországról, Szlovéniából, Szlovákiából, Csehországból, Észak-Macedóniából és Szerbiából 14 csapat nevezett.

A tornán azok a 40 évnél idősebb játékosok vehetnek részt, akik már legalább három éve befejezték profi pályafutásukat. A csapatokban olyan jégkorongozókat láthat majd a szabadkai közönség, akik országuk válogatottjaiban is szerepeltek. Ilyen szempontból kiemelkedő a Jesenice csapata, ahol majdnem az egész csapat egykori szlovén válogatott játékosokból áll.  A Jesenice színeiben például jégre lép Andrej Razinger, aki Jugoszlávia és Szlovénia válogatottjában is játszott. Az 52 éves szlovén játékos 9 világbajnokságon vett részt. A 155 válogatott mérkőzésén 129 gólt és 73 gólpaszt jegyzett. A szlovén együttest erősíti még a 7 világbajnokságon is jégre lépő Peter Rožič is.

A 2020-as Winter Classic résztvevői:

Vancuver - Kanada
Magic of hockey - Csehország
Old boys - Szlovákia
Jasenice - Szlovénia
Prevoje - Szlovénia
Fehérvár - Magyarország
Kiskőrös - Magyarország
Torpedo Sofia - Bulgária
Ice devils - Bulgária
Basa stumperk - Észak-Macedónia
Spartak - Szerbia
Vojvodina 1 - Szerbia
Vojvodina 2 - Szerbia
Drvene nogice - Szerbia

jégkorong
Winter Classic
Szabadka

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.