Ugrás a tartalomra

Jégkorong: Legyőzte az olaszokat a magyar válogatott

2018.04.23
22:11
2018.04.23
22:25
Forrás
MTI
A házigazda magyar válogatott 3-2-re legyőzte az olasz csapatot a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság második fordulójában, hétfőn a Papp László Budapest Sportarénában.

A tavaly még a világelitben szereplő olaszok szerencsés góllal szereztek vezetést az első harmadban. A második húsz percben Sarauer Andrew megszerezte a vb első magyar gólját, s bár az ellenfél emberhátrányban újra előnybe került, a csapatkapitány Vas János gyorsan egyenlíteni tudott. A záró felvonás elején Sebők Balázs góljával a vezetést is átvette Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese, s megszerezte első sikerét a vb-n.

A magyar válogatott a keddi pihenőnapját követően szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Budapest
jégkorong

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.