Ugrás a tartalomra

Július 22-én adják át a Vajdasági Birkózóakadémiát

2021.07.14
10:40
2021.07.14
17:27
Forrás
Pannon RTV
Az utolsó simításokat végzik a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épületén.

A sportlétesítmény a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg. Az akadémia ünnepélyes átadására július 22-én 17 órától kerül sor.

Gőzerővel folynak a munkálatok kívül-belül a Vajdasági Birkózóakadémia épületén, amelyet a tervek szerint hamarosan átadnak. A helyi birkózó klub növendékei is örülnek az új létesítménynek, hiszen modern körülmények között edzhetnek majd.

Berec Dávid, birkózó: "Elég jól ki fogjuk tudni használni, mert lesznek új kellékeink és a legfontosabb szerintem az, hogy nem csak hazai versenyzőkkel, hanem remélem külfödli versenyzőkkel is tudunk edzeni és így több tapasztalatot tudunk szerezni."

Az épületen belül a padló lerakása és a belső festés már a végéhez közeledik. Ottjártunkkor is épp a bútorok összeszerelésén, szobák rendezésén dolgoztak. A továbbiakban a külterületek rendezésére fektetik majd a hangsúlyt.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: "Majd füvesítünk, parkosítunk, locsoló rendszert építünk, útburkolatot kapnak majd a betonfelületek. Azután elkészül majd a medencének a technikája, a szauna, tehát úgy gondolom, hogy szeptemberre, amire a gyerekeknek itt el kell indulni, akkorra talán mindennel el tudunk végezni."

Az intézményben 25-30 akadémistával foglalkoznak majd. A betöltendő helyekre 26 fiú és 8 lány jelentkezett, a bekerülésről, a rangsorról pedig az illetékes szakmai bizottság dönt majd.

Vajdasági Birkózóakadémia
átadó
sport
Magarkanizsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.