Ugrás a tartalomra

Kajakra fel! Regatta Magyarkanizsán

2020.07.01
10:15
2020.07.01
17:16
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap, július 5-én tartják a 46. magyarkanizsai Kajakregattát, amely egyben a 11. Kanyó Zoltán Emlékverseny is.

A regattán 23 futam lesz, itthoni és magyarországi csapatok is versenybe szállnak. A szervezők 250-300 versenyzőt várnak az eseményre.

Lázasan készülnek a magyarkanizsai fiatal kajakosok a hétvégi regattára. Nagy Lara három éve kajakozik, és ez idő alatt számos sikert zsebelt már be. A hétvégi versenyen igyekszik majd a legjobb formáját hozni.

Nagy Lara, versenyző, Magyarkanizsa: „Várom, mert már elég rég volt verseny, és kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlődtem a téli felkészülésen. Minden edzésen itt voltam, amikor tudtam, és szerintem maximálisan fel vagyok készülve.”

A sportrendezvény kimagaslóan fontos a klubnak és a sportágnak is, elsődleges célja a kajakozás népszerűsítése.

Apró István, vezetőedző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Nagyon tömeges versenyre számítunk, több hazai klub is, szinte az összes vajdasági, és az ország más részéről is érkeznek. Magyarországról négy nagyon erős csapat jelezte részvételét, tömegesen és több válogatott versenyzővel vesznek részt, tehát egy nagyon rangos versenyre van kilátás.”

A kajakversenyre a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztályig jelentkeztek versenyzők. A kajakosoknak 500 méteres távon kell majd teljesíteniük. A futamok vasárnap 10 órakor indulnak a magyarkanizsai strandtól.

kajak
verseny
regatta
Magyarkanizsa
Kanyó Zoltán Emlékverseny
Kajakregatta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.