Ugrás a tartalomra

Kalinićot hazaküldték a világbajnokságról

2018.06.18
20:41
2024.03.19
08:40
Forrás
VajdaságMA
A Horvát Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben tudatta, hogy a szakmai stáb hazaküldte az AC Milan futballistáját, Nikola Kalinićot a világbajnokságról.

Zlatko Dalić, a horvát válogatott szakvezetője megerősítette, hogy hazaküldte a világbajnokságról az AC Milan játékosát, és röviden megindokolta döntését is. 

„A Nigéria elleni mérkőzésen Kalinić bemelegített, és a terv az volt, hogy beáll a második félidőben. Ez végül nem történt meg, mert azt állította, hátproblémái miatt nem áll készen a játékra. Ugyanez az eset történt meg a Brazília elleni, Angliában lejátszott felkészülési mérkőzésen, és ugyanerre hivatkozva nem gyakorolt vasárnap. Higgadtan elfogadtam a döntést. Mivel nekem egészséges és játékra kész futballistákra van szükségem, azt a döntést hoztam, hogy hazaküldöm” - nyilatkozta Dalić

A Nigéria elleni csoportmérkőzését 2:0-ra megnyerő horvát válogatott június 21-én a tornát Izland elleni döntetlennel indító Argentínával mérkőzik meg Nyizsnyij Novgorodban. Mivel Horvátország már elkezdte világbajnoki szereplését, nincs lehetőség Kalinić cseréjére, Dalić csak 22-es kerettel számolhat a továbbiakban.

labdarúgó világbajnokság
horvát
Kalinic

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.