Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Kié lesz a bronz?

2022.12.17
09:21
2022.12.17
10:31
Forrás
hirado.hu, Nemzeti Sport
Utolsó előtti mérkőzéséhez érkezik a katari labdarúgó-világbajnokság, 16 órától Horvátország és Marokkó vív meg a harmadik helyért.

A végéhez közeledik a vb, már csak két mérkőzés van hátra a tornából. Parázs csatákat és igazi „utolsó vérig”-küzdelmet ígér a mai bronzmérkőzés, amelyen a horvátok és a marokkóiak csapnak össze a dobogó legalsó fokáért. Kicsit déja vu-je lehet a válogatottak játékosainak, ugyanis pontosan úgy fejezik, ahogyan elkezdték, egy egymás elleni mérkőzéssel.

A két csapat november 23-án találkozott az F csoport nyitányán, és 0-0-s döntetlent játszottak.

A marokkói szövetségi kapitány, Regragui ezúttal jobb meccsre számít. Ellenfelüket dicsérve kiemelte, hogy sokan ugyan leírták a horvátokat, mondván, már leáldozóban a csillaguk, de ők pontosan tisztában voltak vele, hogy a torna egyik legerősebb csapatáról van szó.

Zlatko Dalić kollégájához hasonlóan leszögezte, kemény küzdelmet vár. Számukra is kiemelt fontossággal bír az összecsapás, egyfajta döntőként fogják fel, és minden erejükkel harcolni fognak az éremért.

Vasárnap pedig eldől ki lesz a világbajnok, Argentína és Franciaország nemzeti együttesei feszülnek egymásnak az aranyért szintén 16 órától.

Horvátország
Marokkó
Argentína
Franciaország
labdarúgó világbajnokság
Katar 2022
foci vb

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.