Ugrás a tartalomra

Kikapott a szabadkai Spartacus-Prozivka férfi vízilabda csapata az újvidéki Dunavtól

2018.02.04
14:17
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A vendégek ezzel revansot vettek az idény elején szintén hazai közönség előtt elszenvedett vereségért.

Kisebb meglepetésre hazai pályán kikapott a szabadkai Spartacus-Prozivka férfi vízilabda csapata az újvidéki Dunavtól az I. B liga hétvégi fordulójában.

Kőkemény és férfias mérkőzést vívott egymással a szabadkai Spartacus-Prozivka és az újvidéki Dunav vízilabda csapata az I. B liga legutóbbi fordulójában. A papírformának megfelelően a vezető találatot a fehér sapkás szabadkaiak szerezték meg, amelyre a vendégek a második negyedben tudtak válaszolni, így a félidő 1:1-es döntetlennel végződött. A folytatásban aztán beindult a gólgyártás, és a vendégek bizonyultak jobbnak, a harmadik negyedben ötször is bevették a szabadkai kaput, amelyre a hazaiaknak csak kettő találattal sikerült válaszolniuk.

Az utolsó játékrészben a Spartacus-Prozivka mindent megtett, hogy mentse a menthetőt. Két gyors találattal hamar egy gólra csökkentették a hátrányukat. A hátralévő négy percben azonban hiába támadtak többször is az egyenlítésért, újabb találat nem született, így az újvidéki Dunav megérdemelt győzelmet aratott Szabadkán. Jovan Popović, edző, Dunav VK, Újvidék: „Azt kell mondjam, nem számítottunk arra, hogy két győzelmet is aratunk a bajnokság második részében. Mégpedig két nehéz vendégszereplésen. Valjevóban sokkal könnyebb volt, mint itt Szabadkán. Ez várható volt, hiszen mi Újvidéken 6:4-re kikaptunk tőlük. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, de a játékkal már kevésbé. Sokat kell még dolgoznunk bizonyos elemeken, de minden a maga útján halad.”

A hazai játékosok szerint a vereség oka a gyenge góltermelés volt. Varkulya Viktor, játékos, Spartacus-Prozivka VK, Szabadka: „Több gólt kellett volna adni szerintem. Az edző azt kérte, hogy ússzunk, és hogy akarjunk többet. Úgy néz ki, hogy nem sikerült, sajnos. Így veszítettünk.”

A Spartacus-Prozivka csapatából több alapember is hiányzott, a vendégek győzelme azonban megérdemelt - mondta a hazaiak mestere. Nemanja Andrić, edző, Spartacus-Prozivka VK, Szabadka: „Egy kemény, jó és szoros mérkőzés volt. A végeredmény megérdemelt volt a Dunav számára és ezúton is gratulálok nekik a győzelemhez.”

Hat fordulót követően a szabadkai Spartacus-Prozivka 10 ponttal a harmadik helyen áll az I. B ligában, a Dunav pedig győzelmének köszönhetően feljött a táblázat második helyére. A bajnokságot a 15 pontos és eddig százszázalékos Becse együttese vezeti.

Spartacus-Prozivka
férfi vízilabda csapat
Szabadka
Újvidék
Dunav

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.