Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Kikért szoríthatunk a nyolcadik napon?

2021.07.30
22:07
2021.07.31
07:33
Forrás
Szerbiai RTV, nemzetisport.hu
Sok izgalmas pillanat vár a sportrajongókra a tokiói olimpia 8. napján.

A szerb olimpikonok közül hajnalban elsőként Dragana Tomašević diszkoszvetőnek szurkolhatunk, majd Andrea Arsović i Sanja Vukašinović sportlövészek küzdenek a döntőbe jutásért. Miután ma a világelső szerb teniszező óriási meglepetésre mindkét elődöntőben vereséget szenvedett, holnap két bronzmeccs vár rá. Novak Đoković 8 órakor a férfi egyesben Pablo Carreño Busta ellen játszik, majd 12 előtt Nina Stojanovićtyal a vegyespáros harmadik helyéért küzd. A vízilabdázó fiúk 8:20 körül Horvátországgal játszanak, míg a röplabdás lányok kicsivel 10 előtt Brazília ellen lépnek pályára.

MTI/Kovács Tamás

A magyarok pedig két csapatsportágban is érdekeltek lesznek a szombati versenynapon: a női kézilabda-válogatott Spanyolország ellen próbálja megszerezni első pontjait, a férfi vízilabdázók az Egyesült Államokkal vívnak fontos csoportmérkőzést.

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntőjében állt rajtkőre, és meg is szerezte a magyarok hatodik érmét, egy ezüstöt.

Berecz Zsombor a harmadik helyről várja az újabb futamokat a finn hajóosztályban, és szurkolhatunk még a női kardcsapatnak, triatlon vegyes váltónak, az atléta Kozák Lucának, valamint a sportlövő Mészáros Eszternek. 

Tokió 2020
sportlövészet
sportlövész
diszkoszvető
Novak Đoković
tenisz
Nina Stojanović
Milák Kristóf
Spanyolország
vízilabda
Horvátország
Szerbia
kézilabda
röplabda
Brazília

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.