Ugrás a tartalomra

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

2023.09.24
14:50
2023.09.24
17:53
Forrás
Pannon RTV
A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Komoly és izgalmas meccseket vívtak egymással a csókai Király Ilona-Piki emlékversenyen az asztaliteniszezők. Tapasztalatszerzés céljából is megérte részt venni a tornán - mondták a játékosok.

Fejős Anna, asztaliteniszező: „Nagyon jól megtanít csapatban együtt dolgozni. Jól összetudja kovácsolni a csapatot. Kiskorom óta ebben vagyok benne. Lényegébe ebbe születem bele, ugyanis a testvérem és apukám is ping-pongoztak. Azért szerettem meg, mert megdolgoztatja, ugyanúgy a testet, mint a fejet.

A Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub 60 éves fennállása alatt sok trófeát szerzett, emellett pedig számos élsportolót nevelt ki. A legtöbbjük Király Ilona-Piki kezei alatt edződtek.

Maksuti Aneta, asztaliteniszező: „Minden évben eljövünk erre a versenyre. Hiszen az edzőnk és én is ismertem az Ilikét. Ez egy természetes dolog, hogy ilyenkor eljövünk és megemlékezünk. Ez a verseny most olyan inkább, mint egy jó edzés. Így tekintek erre, hogy jókat játszunk és barátkozunk.”

Az emlékverseny egyfajta bemelegítő versenynek számít, a jövő héten kezdődő Szuperligára.

Ivana Milovanović, asztaliteniszező: „Ami a Szuperligát illeti, a cél, hogy az első hatba jussunk. Remélem, hogy ezt Fejős Anna és Ambrus Krisztina segítségével sikerül elérni. Örülök, hogy csatlakoztak a csapatunkhoz, és segítek majd abban, hogy a lehető legsikeresebbek legyünk.”

Kormányos László a csókai asztalitenisz klub szakmai koordinátora, szerint a csapat kellően felkészült az idei versenyszezonra.

Kormányos László, szakmai koordinátor, Csóka-Goodwill ATK: „Tavaly kimondottan jól szerepeltünk. A rájátszás is sikerült. Sikerült feltornázni magunkat, negyedikek lettünk a végén. Az Újvidék csapatától veszítettünk 4:1-re. Most sikerült a csapatnak a gerincét megtartani.”

Király Ilona-Piki kiemelkedő válogatott játékosból vált a csókai klub edzőjévé. Személye nagy jelentőséggel bír a mai napig a klub számára, hangsúlyozta Dognár Vorgić Ottilia, a csókai asztaliteniszklub elnöke.

Dognár Vorgić Ottília, elnök, Csóka-Goodwill ATK: „Amikor elkezdtük az emlékverseny szervezését, akkor a legkisebb kategóriájú diákokat szerettük volna ott összegyűjteni, mert Ilikének ők voltak a mindenei, a kicsik. De akkor a Vajdasági Asztalitenisz Szövetségtől kaptunk egy felkérést, hogy mivel kevés a felnőtt lányok ilyen csapatversenye, hogy próbáljuk ezt megszervezni. Mi ezt is csináljuk.”

Az esemény végén a sportolók érmeket és értékes ajándékokat kaptak. A szervezők pedig megkoszorúzták Király Ilona emléktábláját.

Király Ilona
Király Ilona emléktorna
emléktorna
Csóka

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.