Ugrás a tartalomra

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

2023.09.24
14:50
2023.09.24
17:53
Forrás
Pannon RTV
A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Komoly és izgalmas meccseket vívtak egymással a csókai Király Ilona-Piki emlékversenyen az asztaliteniszezők. Tapasztalatszerzés céljából is megérte részt venni a tornán - mondták a játékosok.

Fejős Anna, asztaliteniszező: „Nagyon jól megtanít csapatban együtt dolgozni. Jól összetudja kovácsolni a csapatot. Kiskorom óta ebben vagyok benne. Lényegébe ebbe születem bele, ugyanis a testvérem és apukám is ping-pongoztak. Azért szerettem meg, mert megdolgoztatja, ugyanúgy a testet, mint a fejet.

A Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub 60 éves fennállása alatt sok trófeát szerzett, emellett pedig számos élsportolót nevelt ki. A legtöbbjük Király Ilona-Piki kezei alatt edződtek.

Maksuti Aneta, asztaliteniszező: „Minden évben eljövünk erre a versenyre. Hiszen az edzőnk és én is ismertem az Ilikét. Ez egy természetes dolog, hogy ilyenkor eljövünk és megemlékezünk. Ez a verseny most olyan inkább, mint egy jó edzés. Így tekintek erre, hogy jókat játszunk és barátkozunk.”

Az emlékverseny egyfajta bemelegítő versenynek számít, a jövő héten kezdődő Szuperligára.

Ivana Milovanović, asztaliteniszező: „Ami a Szuperligát illeti, a cél, hogy az első hatba jussunk. Remélem, hogy ezt Fejős Anna és Ambrus Krisztina segítségével sikerül elérni. Örülök, hogy csatlakoztak a csapatunkhoz, és segítek majd abban, hogy a lehető legsikeresebbek legyünk.”

Kormányos László a csókai asztalitenisz klub szakmai koordinátora, szerint a csapat kellően felkészült az idei versenyszezonra.

Kormányos László, szakmai koordinátor, Csóka-Goodwill ATK: „Tavaly kimondottan jól szerepeltünk. A rájátszás is sikerült. Sikerült feltornázni magunkat, negyedikek lettünk a végén. Az Újvidék csapatától veszítettünk 4:1-re. Most sikerült a csapatnak a gerincét megtartani.”

Király Ilona-Piki kiemelkedő válogatott játékosból vált a csókai klub edzőjévé. Személye nagy jelentőséggel bír a mai napig a klub számára, hangsúlyozta Dognár Vorgić Ottilia, a csókai asztaliteniszklub elnöke.

Dognár Vorgić Ottília, elnök, Csóka-Goodwill ATK: „Amikor elkezdtük az emlékverseny szervezését, akkor a legkisebb kategóriájú diákokat szerettük volna ott összegyűjteni, mert Ilikének ők voltak a mindenei, a kicsik. De akkor a Vajdasági Asztalitenisz Szövetségtől kaptunk egy felkérést, hogy mivel kevés a felnőtt lányok ilyen csapatversenye, hogy próbáljuk ezt megszervezni. Mi ezt is csináljuk.”

Az esemény végén a sportolók érmeket és értékes ajándékokat kaptak. A szervezők pedig megkoszorúzták Király Ilona emléktábláját.

Király Ilona
Király Ilona emléktorna
emléktorna
Csóka

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.