Ugrás a tartalomra

Király Ilona emléktornát rendeztek Csókán

2021.09.12
18:17
2021.09.12
20:13
Forrás
Pannon RTV
Szerbia legjobb szenior női asztaliteniszezői versenyeztek ma a Király Ilona emléktornán Csókán. A megmérettetésen három vajdasági asztaliteniszklub mérte össze tudását.

Az októberben elstartoló szerb asztalitenisz-bajnokság kezdete előtt Király Ilona Emléktornát rendeztek Csókán. Az ünnepélyes megnyitót követően a résztvevők megkoszorúzták Király Ilona emléktábláját a csókai asztaliteniszklub bejárata előtt.

Kormányos László, a Csókai Asztaliteniszklub szakmai koordinátora: „A szerb és a régi jugoszláviai asztalitenisz komoly vesztesége Szabó István és Király Ilona halála, ezzel a szakma is nagy hiányt érez az utánpótlásnevelésben elsősorban. Csókának az volt az elsődleges célja és az is egy fontos ok arra, hogy a Vajdasági Asztalitenisz Szövetség különdíjat osszon ki minden évben Király Ilona emlékére a legjobb női edzőnek, az utánpótlás edzőnek, és ez komoly pénzdíjjal is jár. Volt egy ilyen gondolat, hogy az évad megnyitása előtt mindig Csókán a szerb legjobb négy felnőtt csapat mérkőzzön meg.”

A barátságos megmérettetésen a szerb felnőtt női válogatott szinte minden tagja jelen volt, összesen mintegy 15-en, a csókai, a kishegyesi és az újvidéki szenior női csapatok legjobbjai.

Ivana Milovanović, a Csókai Asztaliteniszklub játékosa: „Az emléktorna egy jó felkészítő a Szuperliga kezdete előtt. Az első meccsünket az Újvidéki Asztaliteniszklub ellen játszottuk, akik egyébként a tavalyi bajnokok, és sajnos az első fordulóban kikaptam Bezeg Rékától.”

Bezeg Réka, az Újvidéki Asztaliteniszklub játékosa, válogatott asztaliteniszező a csókai emléktornára egy szlovéniai, illetve horvátországi versenytornáról érkezett.

„Ez a nap baráti mérkőzésekről szól, ahol nem nagyon számít az eredmény, de ez a szezon előtti verseny mindenkinek jól jön. A következő verseny a Szerbia Open lesz, ott szintén a válogatottat fogom képviselni és később pedig a liga következik, ami szintén fontos.”

Csakúgy mint az előző évben, idén is a torna legjobb csapata és a legjobb egyéni játékosa az Újvidéki Asztaliteniszklub soraiból került ki. Az emléktornát a Csóka Asztaliteniszklub és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség közösen szervezte meg.

Király Ilona emléktorna
Csóka
asztalitenisz
Kormányos László

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.